Embassy of Health

Welkom bij
The Embassy of Health

Het afgelopen jaar heeft ons meer dan ooit aan het denken gezet over onze gezondheid. De coronacrisis heeft bestaande systemen op scherp gezet en dwingt een nieuwe aanpak af. Het besef groeit dat gezondheid geen kant-en-klaarproduct is van ons zorgstelsel, maar alles te maken heeft met hoe we ons leven inrichten. Maar wat vinden we eigenlijk belangrijk voor onze kwaliteit van leven? En hoe regelen we dat?

Met ons kwalitatief goede zorgsysteem zijn we in Nederland in staat om ziektes steeds beter te genezen en ons leven te verlengen. We vinden het vanzelfsprekend om toegang tot zorg te hebben en verwachten dat gebreken te verhelpen zijn. Maar is dit een realistische verwachting voor de toekomst? 

Onze manier van leven belast het zorgsysteem. Niet alleen draagt onze huidige leefstijl bij aan chronische ziektes, ook onze omgeving put onze gezondheid steeds verder uit. Het afgelopen jaar heeft de grenzen van ons huidige zorgsysteem pijnlijk duidelijk gemaakt. De roep om verandering is alom te horen. We staan op een tweesprong: blijven we investeren in het genezen van ziektes of zetten we onze gezondheid centraal?

Aan de hand van het thema ‘Vital changes for a caring society’ verkent de Embassy of Health hoe we samen een leefomgeving kunnen ontwikkelen waarin vitale en gezonde keuzes vanzelfsprekend zijn.

De curator van deze Embassy is Jetske van Oosten, impactadviseur, schrijver en lid van Sociaal Creatieve Raad.

Momenteel is deze Embassy druk bezig met het doorontwikkelen van het narratief. Houd de website in de gaten voor de laatste updates!

Programma

Op dit moment is er geen programma voor deze Embassy. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of lees hier wat we voorgaande jaren hebben gedaan.

2020
Chronic Health – Happily ever after?
View the longread
2019
Chronic Health: It’s only human?
View the longread
2018
Designing for Chronic Health
View the longread

Afgelopen

Topics
Toon enkel:
 • Longread
 • Nieuws
 • Podcast
 • Video
Video

Bekijk de WDE Talk: Vormgeven aan een leefbare en gezonde omgeving voor iedereen

6 mei 2021
Podcast

Health & Water podcast

8 dec 2020
Video

Terugkijken: WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Health

27 nov 2020
Nieuws

Wat doet een sociaal ontwerper in een verpleeghuis?

20 nov 2020
Podcast

Food & Health podcast

27 okt 2020
Podcast

Health Podcast

20 okt 2020
Longread

De toekomst van de zorg is intiem (en nog twee stellingen om over na te denken)

16 okt 2020
Nieuws

Is er naast alle protocollen genoeg ruimte voor wat ons zichtbaar goed doet?

15 okt 2020
Nieuws

Hoe denk jij over de toekomst van onze gezondheid?

14 okt 2020
Floris Alkemade
Video

Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

19 jun 2020
Video

VWS daagt design industrie uit tot grotere bijdrage aan oplossingen voor de zorg

27 jan 2020

Partners of Embassy of Health

 • U CREATE

  U CREATE helpt bedrijven, NGO’s en overheid bij het creëren van innovatieve oplossingen met impact door middel van interactieve media. U CREATE is een samenwerkingsverband tussen de onderwijs- en onderzoeksinstellingen Hogeschool Utrecht en Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de kennisinstellingen TNO en Utrecht VC, de interactieve-mediabureaus Evident, OneShoe en eFocus en werkt samen met tal van andere organisaties en tientallen bedrijven uit de creatieve industrie.

  Link to U CREATE
 • Health Hub Utrecht

  Netwerk van organisaties, die door samenwerking de toekomst van gezondheid en welzijn in de regio Utrecht vorm geven.

  Link to Health Hub Utrecht
 • Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

  Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is het cultuurfonds voor vormgeving, architectuur, digitale cultuur en alle mogelijke cross-overs.Het Stimuleringsfonds wil een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de professionele ontwerppraktijk binnen en vooral ook tussen de disciplines vormgeving, architectuur en digitale cultuur. Onderdeel van dit streven is de interdisciplinaire wisselwerking tussen het culturele, maatschappelijke en economische domein.

  Link to Stimuleringsfonds Creatieve Industrie
 • Philips

  Koninklijke Philips N.V. is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg.

  Link to Philips
 • Maxima Medisch Centrum

  Maxima MC (MMC) is het grootste medisch centrum van de regio Zuidoost-Brabant en is gevestigd op twee locaties: hartje Eindhoven en aan de rand van Veldhoven. Door deze twee locaties kan het ziekenhuis de beste zorg en persoonlijke aandacht bieden.

  Link to Maxima Medisch Centrum
 • Waag

  Waag opereert al 25 jaar op het kruispunt van kunst, wetenschap en technologie. Ze verkennen de sociale en culturele impact van nieuwe technologieën en hun toepassing voor sociale innovatie. Met een team van ruim zestig denkers en makers zet Waag aan tot actief burgerschap door open, eerlijke en inclusieve technologie te ontwikkelen.

  Link to Waag
 • Skipr

  Skipr verzorgt het laatste nieuws over de zorg, voor de zorg. Iedere werkdag voor 8.00 verschijnt de Skipr daily en elke zondag versturen we het weekoverzicht de Skipr weekly. De site skipr.nl wordt de hele dag geüpdatet en is altijd bereikbaar.

  Link to Skipr
 • Dutch Design Foundation

  Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform.

  Link to Dutch Design Foundation
 • CLICKNL

  De creatieve industrie is een aanjager van innovatie. Ze levert mensgerichte oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Om die impact te kunnen blijven leveren, wil CLICKNL, TKI van de topsector Creatieve Industrie, de kennisbasis van de creatieve professional vergroten. Daarmee versterken ze de sector, en het innovatievermogen van Nederland.

  Link to CLICKNL

Blijf op de hoogte.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin