i
Aanmelden

Deze sessie is vrij toegankelijk.

Digitale Voordeur: van harde data, naar zachte zorg

Één digitale plek waar zorg en welzijn zich om de burger heen organiseert

Het zorgsysteem van vandaag is verkokerd, vooral gericht op puur medische zaken en draagt bij aan gezondheidsongelijkheid. Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij slaapproblemen, of houden geldzorgen je ’s nachts wakker? Heeft een kind het meest baat bij ritalin, of zou relatietherapie voor de ouders ook helpen?

We ontwikkelen één digitaal zorgplatform (“digitale voordeur”) waar zorg en welzijn zich om de burger heen organiseert. Hier willen we het gemakkelijker maken om goed voor jezelf te zorgen, juist door de relatie tussen burgers en hun zorg/hulpverleners beter te faciliteren. AI kan hier mee helpen.

Type event Talk
Datum & tijd

27 Okt 2023 - 14:30 - 15:00

Locatie Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Health
Event
Digitale Voordeur: van harde data, naar zachte zorg
Onderdeel van Embassy of Health

Hoe kan AI relaties versterken?

Samen met zorgprofessionals en burgers hebben we twee visieprototypes ontwikkeld. Hierbij nemen we de relatie met zorgverleners als basis, om met behulp van technologie de relatie te versterken. Wat als de avatar van jouw jeugdpsychiater jou helpt jullie complexe verhaal te vertellen? En wat als de avatar je huisartsen meer inzicht in keuzes biedt, zodat je je eigen stappen kan bepalen?

Mayra Kapteijn is ontwerper, sociaal psycholoog en oprichter van Het Verbond. Samen met één van de zes zorgverleners, onder anderen Liset van der Glas (Levvel), vertelt ze over het proces hoe er met zo’n brede coalitie toch een visie is ontstaan die de mens centraal zet.

een hand houdt een smart phone vast, waarop een applicatie draait.

Locaties

Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube