World Design Embassies zet ontwerpkracht in bij het ontwikkelen van nieuwe vergezichten en concrete oplossingsrichtingen voor maatschappelijke uitdagingen. In open coalities werken we met partners en ontwerpers aan de toekomst. WDE is een programma van Dutch Design Foundation.

De Toekomst van Nederland (v.l.n.r. Nicky Liebregts, Francesco Veenstra, Mirthe Frese, Floris Alkemade, Jan Rotmans) - credits: about.today

Partnerschappen

World Design Embassies is een programma en platform wat bestaat bij de gratie van al haar partners. Partners maken met elkaar de Embassy: ze brengen vraagstukken in, delen kennis en expertise, tonen eigen of gemeenschappelijke praktijkvoorbeelden en ontwikkelen samen het programma. Tevens verbinden Embassies netwerken en worden vormgevers gekoppeld aan de vraagstukken. Nieuwe, mooie en vooral innovatieve oplossingen ontstaan, worden vormgegeven, of de Embassy vormt de start van een langdurig onderzoek met elkaar. Tijdens Dutch Design Week brengt het programma toekomstmakers, ontwerpers en denkers samen om met elkaar de toekomst vorm te geven.

Dutch Design Week

World Design Embassies is een jaarrond programma dat we samen met partners en stakeholders vormgeven. Het programma kent een hoogtepunt tijdens Dutch Design Week (21 oktober – 29 oktober 2023). Hier krijgen de Embassy een fysieke vorm en worden visie, kennis en inzichten gedeeld. Dit doen we op twee manieren: in de vorm van expo’s en in een programma met lezingen, discussies, debat en workshops.

Dutch Design Foundation

Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van ontwerpers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt ontwerpers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform. De stichting doet dit op verschillende manieren. Aan de hand van grote en kleine evenementen, exposities, talks, prijzen en debatten, biedt DDF een platform voor de beste en meest veelbelovende ontwerpers. Op die manier helpen we hen om hun ideeën en werk te verspreiden. DDF is organisator van onder meer WDE en DDW. De stichting is facilitator van het platform en is tevens ook partner in de Embassies. WDE wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage in het kader van de Regio Deal Brainport Eindhoven.

Partners

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube