Embassy of Digital Futures

In een tijdperk waarin technologische doorbraken elkaar sneller opvolgen dan ooit, staan we voor grote veranderingen. Digitale uitvindingen kunnen veel van onze problemen oplossen, maar brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Want hoe gaan we om met die nieuwe, digitale variant van de werkelijkheid die onze biologische, natuurlijke realiteit overneemt?

Embassy of Inclusive Society

De Embassy of Inclusive Society nodigt je uit om inclusiviteit als een proces te zien. Het is geen eenmalige actie of een vinkje op een checklist. We zien inclusiviteit als een serie momenten waarin we oude gewoontes ontleren en nieuwe dingen leren. Denk bijvoorbeeld maar aan de woorden die we gebruiken, of aan de manier waarop we met elkaar omgaan. Bij elke stap stellen we vragen over sociale normen en relaties. En nog belangrijker: elke beslissing of actie leidt ons naar een volgende stap, een nieuw leermoment.

Embassy of Safety

Wie de fout ingaat, krijgt straf. Dat is al sinds mensenheugenis zo en zal waarschijnlijk tot in lengte van dagen zo blijven. Is dat echt zo? Nee. Er zijn ook tijden geweest waarin de samenleving anders omging met de mensen die fouten maakten. In zogenaamde vrijplaatsen bijvoorbeeld golden regels waar daders en slachtoffers bescherming kregen en het weer goed konden maken met elkaar. De ideeën uit die tijden komen stukje bij beetje terug. Zo is de taakstraf nu een manier waarop daders hun schuld in kunnen lossen. En ook herstelrecht wordt een serieus alternatief. Daarin is niet alleen het perspectief van de dader maar ook dat van het slachtoffer belangrijk. Goedmaken is eigenlijk wel zo logisch, want alle betrokkenen willen na een delict weer verder met hun leven en dat gaat moeilijk als ze nog steeds een conflict met elkaar hebben.

Embassy of Health

De Embassy of Health onderzoekt in een driejarig programma hoe we gezondheid kunnen beschouwen als ons grootste goed. Vanuit ontwerpkracht en nieuwe samenwerkingen zoeken we een antwoord op de vraag: Hoe helpt verbeeldingskracht om de onmeetbare aspecten van gezondheid goed mee te nemen in hoe we onze samenleving vormgeven?

Embassy of Mobility

Met elkaar leefbare steden maken, dat is waar de Embassy of Mobility voor staat. Met creatieve makers, zoals ontwerpers en mobiliteitsprofessionals, maar vooral ook met inwoners, reizigers en bedrijven in een stad. Samen nadenken, experimenteren en veranderen.  Hoe ziet onze stad eruit zonder auto’s voor de deur? Wat komt er dan voor terug? Meer groen? Meer woningen? Ruimte voor ontmoeten en onthaasten? Die vragen gaan we met elkaar verkennen en met de mogelijke oplossingen experimenteren.

Embassy of Circular & Biobased Building

Willen we een duurzame wereld bouwen, dan moeten we het hele systeem beschouwen. Dat is waar Possible Landscapes voor staat. In dit meerjarig programma onderzoekt Biobased Creations als creatief leider van de Embassy samen met creatieven, lokale stakeholders en kennispartners per casus nieuwe perspectieven voor een leefomgeving die naast economische, ook ecologische en sociale waarde toevoegen. Via storytelling en verbeelding nemen we experts en breed publiek mee in dit onderzoek en het resultaat ervan. Zoals we dat ook in 2019 met The Growing Pavilion en in 2021 met The Exploded View hebben gedaan.

Embassy of Water

Ontdek wat ontwerpkracht en natuurkracht kunnen doen voor het herstellen van de watercyclus en kom luisteren naar de Stem van Water. De Embassy of Water verzamelt waterontwerpen en brengt ze tijdens Dutch Design Week 2023 samen in een spetterend paviljoen op het Stadhuisplein.

Embassy of Food

Ons voedselsysteem, en de huidige manier van consumeren, is hard toe aan verandering. Maar op de vraag hoe we dat moeten aanpakken, loopt het al enige tijd vast. Ontwerpers kunnen een rol spelen om hier een andere blik op te werpen en de wereld achter ons voedsel en de relatie die we daarmee hebben beter en anders vorm te geven. De Embassy of Food wil verbeelding en realiteit samenbrengen door een plek te zijn waar naast ontwerpers, mensen uit de hele voedselketen samenkomen om met elkaar te experimenteren; van boer tot wetenschapper en van beleidsmedewerker tot supermarktdirecteur. Zo gaan we met ontwerpkracht en in betekenisvolle samenwerkingen in deze tussenruimte op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe kunnen we een nieuwe blik op de knelpunten werpen en zo het huidige voedselsysteem anders vormgeven?

Maakruimte voor Mooi NL

Nederland staat voor grote ruimtelijke opgaven, denk aan wonen, water, landbouw, mobiliteit, maar ook inclusiviteit en gezondheid. Opgaven die vragen om grote veranderingen. Hoe ziet Nederland er in de toekomst uit? En belangrijker nog: hoe maken we dat aantrekkelijke toekomstbeeld tot realiteit?

Gearchiveerd

Embassy of Rethinking Plastic

Bekijk ook eens wat we deden in...
Gearchiveerd

Embassy of Sustainable Design

Bekijk ook eens wat we deden in...
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube