Welkom bij
The Embassy of Food

De productie en consumptie van eten is sterk vervlochten met ons dagelijks leven. Het is even simpel en noodzakelijk, als uiterst complex of schaars. Eten raakt aan onze gezondheid maar ook tot aan de inrichting van ons huis, onze stad en ons land. In de Embassy of Food komen al deze aspecten aan bod en wordt er ingegaan op de rol die de ontwerper daarin speelt.

Voorgaande jaren

Decennialang is de voedselproductie gesystematiseerd, geïnternationaliseerd en financieel geoptimaliseerd. Naast talloze positieve effecten heeft dit ook geleid tot een systeem waarin we duurzaamheid, zorg voor het klimaat, waardering voor de boer en kennis over voedsel uit het oog zijn verloren. Dit vraagt om een nieuwe manier van omgaan met voedsel. Welke initiatieven bestaan er op dit gebied en hoe kan de ontwerper hier een positieve rol in spelen?

Maar het onderwerp voedsel raakt aan veel meer dan alleen productievraagstukken. Wat is de link tussen voedsel en gezondheid? Hoe vinden we de intiemere connectie met de lokale voedselproductie weer terug? Hoe is de intieme beleving van voedselconsumptie veranderd in tijden van Covid-19? Welke rol speelt voedsel esthetiek in de moderne beeldtaal, van Instagram tot tentoonstellingen?

De Embassy of Food wil met een breed scala aan sprekers en verschillende samenwerkingspartners een zo volledig mogelijk beeld te geven van de rijkdom rondom het onderwerp voedsel op dit moment.

Voorgaande jaren

Programma

Embassy of Food
Projects
Toon enkel:

Urban Foraging

17 nov 2020

Agri meets Design

22 okt 2020

FoodLab Pulses

20 okt 2020

MINI MEET

16 okt 2020

Palestine Heirloom Seed Library

16 okt 2020

Afgelopen

Topics
Toon enkel:
 • Longread
 • Nieuws
 • Podcast
 • Video
Video

Terugkijken: WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Food

8 dec 2020
Podcast

Food Podcast

1 dec 2020
Nieuws

De Nieuwe Melkboer – De eerste sojadrink van eigen bodem

1 dec 2020
Podcast

Food podcast: De Melksalon

24 nov 2020
Podcast

Food & Health podcast

27 okt 2020
Nieuws

Een intiem gesprek over lokaal voedsel

26 okt 2020
Nieuws

Designer recepten

20 okt 2020
Nieuws

Sprekers uit binnen- en buitenland tijdens de Embassy of Food

15 okt 2020
Video

Terugkijken: Kick-off Pakhuis de Zwijger

15 okt 2020
Longread

Zeg me wat je eet en ik vertel je wie je bent (maar andersom kan ook)

9 okt 2020
Nieuws

DDW20 wordt virtueel

1 okt 2020
Nieuws

Aankondiging WDE 2020

14 sep 2020
Video

Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

19 jun 2020

Partners of Embassy of Food

 • Foodlab Pulses

  Foodlab Pulses stimuleert marktpartijen en de verwerkende industrie om nieuwe producten of concepten te ontwikkelen op basis van lokaal geteelde eiwitgewassen, met focus op peulvruchten. Zo wordt meerwaarde voor de gebruikte peulvruchten gegenereerd. Dit zorgt ervoor dat telers in Nederland meer eiwitgewassen kunnen gaan telen en consumenten eiwitproducten uit eigen land kunnen eten; met positieve effecten voor mens, bodem, biodiversiteit en klimaat.

  Link to Foodlab Pulses
 • Brabant C

  Het Brabant C fonds is een investeringsfonds waar initiatiefnemers van culturele projecten een aanvraag in kunnen dienen voor financiering. Brabant C streeft met het fonds naar een duurzame versterking van het cultuursysteem door op vernieuwende wijze te investeren in cultuurprojecten.

  Link to Brabant C
 • Stichting DOEN

  Als financier helpt Stichting DOEN voorlopers die een groenere, socialere en creatievere samenleving willen maken. DOEN steunt initiatieven die zich richten op één van deze drie thema’s. Binnen deze thema’s hebben wij programma’s die zich op specifieke sectoren richten.

  Link to Stichting DOEN
 • College van Rijksadviseurs

  Het CRa adviseert het Rijk gevraagd en ongevraagd over ruimtelijke kwaliteit. Over de urgente thema’s van nu: van transformatie, mobiliteit en de complete stad tot een betere delta en de energietransitie.

  Link to College van Rijksadviseurs
 • Agri Meets Design

  Agri meets Design is hét platform waar boeren en ontwerpers elkaar ontmoeten en samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken.

  Link to Agri Meets Design
 • Dutch Design Foundation

  Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform.

  Link to Dutch Design Foundation

Blijf op de hoogte.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin