Image by Bernard Hermant

The Embassy of Food

Dit jaar staat een kritische analyse op de food design centraal. We onderzoeken veelbelovende food-projecten waarmee ontwerpers vragen opwerpen over het huidige voedselsysteem, of over de rol van ons als consumenten, en die toch de schappen niet hebben gehaald. De bevindingen zullen tijdens Dutch Design Week (DDW) gepresenteerd worden in de supermarkt van de toekomst.

Lang niet altijd vinden veelbelovende projecten hun weg naar producenten, de markt en uiteindelijk naar consumenten. Hoe komt dat en wat kunnen we doen om deze projecten wel verder te brengen? Waarom lukt het niet om op te schalen, en is dat überhaupt wel wenselijk voor elk project? Hoe kunnen we de rol en urgentie van food designers in het voedsel- systeem versterken? Aan de basis van de Embassy of Food 2021 ligt onderzoek en analyse waarmee we ook de noodzaak van systeemveranderingen hopen bloot te leggen.

Tijdens DDW21 krijgt de Embassy of Food de vorm van de supermarkt van de toekomst. In deze ‘winkel’ worden geselecteerde food design-projecten getoond. Al wandelend door de winkel zul je je misschien afvragen waarom deze producten of ideeën eigenlijk niet allang in de supermarkt te krijgen zijn. Of ben je helemaal verrast door wat er in de (niet-zo-verre-) toekomst op ons bord zou kunnen liggen. We willen hiermee de geweldige potentie van een aantal bestaande food design-projecten laten zien en de bijdrage die zij kunnen leveren aan het oplossen van voedselvraagstukken. Daarnaast willen we bezoekers bevragen op hun ervaringen, ideeën en voorkeuren en hen iets meer bewust maken van hun mogelijke rol en invloed op het bestaande voedselsysteem.

Volgend jaar, in 2022, trekken we dit idee nog een stukje verder en zullen we kijken naar de supermarkt van de toekomst 2050. Wat vinden we dan in de supermarkt? Wat zoeken we nog in de fysieke winkel als we de gewone boodschappen allemaal online bestellen en thuis laten bezorgen? En hoe ziet het voedselsysteem er dan uit?

De curators van deze Embassy zijn Annelies Hermsen en Chloé Rutzerveld, beide food designer.

Bekijk ook eens wat we deden in...
Programma

Filter

Locaties
 • Ketelhuisplein
 • Klokgebouw
 • The New Block
 • Virtual
 • Yksi Expo
Type event
 • Expo
 • Talk
 • Interview
 • Conference
 • Tour
Filter
Op embassy, locatie of type event
Actueel
Toon enkel:
 • Nieuws
 • Podcast
 • Redactioneel
 • Video
Screen Mutations
Redactioneel

Screen Mutations: serviesset ontworpen voor interactie via een scherm

14 sep 2021
Image by Bernard Hermant
Redactioneel

Hoe ziet jouw toekomstige supermarkt eruit? De Embassy of Food zet je aan het denken

9 sep 2021
Dutch Design Week
Nieuws

Dit presenteren de Embassies op Dutch Design Week

7 sep 2021
WDE Talk Water- en Voedselsystemen
Video

Bekijk de WDE Talk: Voedsel- en watersystemen voor een gezonde planeet

3 jun 2021
Video

Terugkijken: WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Food

8 dec 2020
Podcast

Food Podcast

1 dec 2020
Nieuws

De Nieuwe Melkboer – De eerste sojadrink van eigen bodem

1 dec 2020
Podcast

Food podcast: De Melksalon

24 nov 2020
Podcast

Food & Health podcast

27 okt 2020
Nieuws

Een intiem gesprek over lokaal voedsel

26 okt 2020
Nieuws

(W)eten wat een food designer eet?

20 okt 2020
Nieuws

Sprekers uit binnen- en buitenland tijdens de Embassy of Food

15 okt 2020
Redactioneel

Zeg me wat je eet en ik vertel je wie je bent (maar andersom kan ook)

9 okt 2020
Floris Alkemade
Video

Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

19 jun 2020

Partners van Embassy of Food

 • Albert Heijn

  Al ruim 130 jaar is Albert Heijn (AH) onderdeel van het straatbeeld en beeldbepalend in het boodschappen doen. AH wil mensen inspireren met lekkere recepten en producten, maar ook met nieuwe manieren van boodschappen doen.

  Link to Albert Heijn
  Albert Heijn
 • Stichting DOEN

  Als financier helpt Stichting DOEN voorlopers die een groenere, socialere en creatievere samenleving willen maken. DOEN steunt initiatieven die zich richten op één van deze drie thema’s. Binnen deze thema’s hebben wij programma’s die zich op specifieke sectoren richten.

  Link to Stichting DOEN
 • Prins Bernhard Cultuurfonds

  Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze beurzen, fondsen, expertise, prijzen en opdrachten ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden.

  Link to Prins Bernhard Cultuurfonds
 • Next Nature Network

  Next Nature Network is een netwerk van makers, denkers, onderwijzers en supporters. Met leden in 44 landen, is dit hét internationale netwerk voor ieder die geïnteresseerd is in de discussie over de toekomst, waar biologie en technologie aan fuseren zijn.

  Link to Next Nature Network
 • EIT Food Link to EIT Food
 • Dutch Design Foundation

  Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform.

  Link to Dutch Design Foundation
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube