Image by Bernard Hermant

Welkom bij
The Embassy of Food

Dit jaar staat een kritische analyse op de fooddesign discipline centraal. We onderzoeken veelbelovende foodprojecten waarmee ontwerpers vragen opwerpen over het huidige voedselsysteem, of over de rol van ons als consumenten, en die toch de schappen niet hebben gehaald. De bevindingen zullen tijdens DDW gepresenteerd worden in de supermarkt van de toekomst.

Lang niet altijd vinden veelbelovende projecten hun weg naar producenten, de markt en uiteindelijk naar consumenten. Hoe komt dat en wat kunnen we doen om deze projecten wel verder te brengen? Waarom lukt het niet om op te schalen, en is dat überhaupt wel wenselijk voor elk project? Hoe kunnen we de rol en urgentie van fooddesigners in het voedselsysteem versterken? Hoe brengen we een project van ‘leuk concept’ naar succesverhaal om écht impact te maken? Aan de basis van de Embassy of Food 2021 ligt onderzoek en analyse, en we hopen hiermee ook de noodzaak van systeemveranderingen bloot te leggen. De bevindingen zullen we breed delen op de Embassy of Food-website wat een platform moet worden waar fooddesigners, wetenschappers, ondernemers, producenten (van kleine boer tot grote industrie) en consumenten terecht kunnen voor informatie, inspiratie, vragen en verbinding.

Tijdens DDW21 krijgt de Embassy of Food de vorm van de supermarkt van de toekomst. In deze ‘winkel’ worden geselecteerde fooddesign-projecten getoond, van heel concrete producten en projecten tot zeer futuristische vragen en visies. Al wandelend door de winkel zul je je misschien afvragen waarom deze producten of ideeën eigenlijk niet allang in de supermarkt te krijgen zijn. Of ben je helemaal verrast door wat er in de (niet-zo-verre-)toekomst op ons bord zou kunnen liggen.

We willen hiermee de geweldige potentie van een aantal bestaande fooddesign-projecten laten zien en hopen bezoekers te bevragen op hun ervaringen, ideeën en voorkeuren en misschien zelfs iets meer bewust te maken van hun mogelijke rol en invloed op het bestaande voedselsysteem.

Programma

Op dit moment is er geen programma voor deze Embassy. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of lees hier wat we voorgaande jaren hebben gedaan.

2020
Een intiem gesprek over voedsel
View the longread
2018
Edible Invisible
View the longread
2017
The Future of Food, Looking Back to Now
View the longread

Afgelopen

Topics
Toon enkel:
 • Longread
 • Nieuws
 • Podcast
 • Video
Video

Terugkijken: WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Food

8 dec 2020
Podcast

Food Podcast

1 dec 2020
Nieuws

De Nieuwe Melkboer – De eerste sojadrink van eigen bodem

1 dec 2020
Podcast

Food podcast: De Melksalon

24 nov 2020
Podcast

Food & Health podcast

27 okt 2020
Nieuws

Een intiem gesprek over lokaal voedsel

26 okt 2020
Nieuws

(W)eten wat een food designer eet?

20 okt 2020
Nieuws

Sprekers uit binnen- en buitenland tijdens de Embassy of Food

15 okt 2020
Longread

Zeg me wat je eet en ik vertel je wie je bent (maar andersom kan ook)

9 okt 2020
Video

Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

19 jun 2020

Partners of Embassy of Food

 • Foodlab Pulses

  Foodlab Pulses stimuleert marktpartijen en de verwerkende industrie om nieuwe producten of concepten te ontwikkelen op basis van lokaal geteelde eiwitgewassen, met focus op peulvruchten. Zo wordt meerwaarde voor de gebruikte peulvruchten gegenereerd. Dit zorgt ervoor dat telers in Nederland meer eiwitgewassen kunnen gaan telen en consumenten eiwitproducten uit eigen land kunnen eten; met positieve effecten voor mens, bodem, biodiversiteit en klimaat.

  Link to Foodlab Pulses
 • Brabant C

  Het Brabant C fonds is een investeringsfonds waar initiatiefnemers van culturele projecten een aanvraag in kunnen dienen voor financiering. Brabant C streeft met het fonds naar een duurzame versterking van het cultuursysteem door op vernieuwende wijze te investeren in cultuurprojecten.

  Link to Brabant C
 • Stichting DOEN

  Als financier helpt Stichting DOEN voorlopers die een groenere, socialere en creatievere samenleving willen maken. DOEN steunt initiatieven die zich richten op één van deze drie thema’s. Binnen deze thema’s hebben wij programma’s die zich op specifieke sectoren richten.

  Link to Stichting DOEN
 • College van Rijksadviseurs

  Het CRa adviseert het Rijk gevraagd en ongevraagd over ruimtelijke kwaliteit. Over de urgente thema’s van nu: van transformatie, mobiliteit en de complete stad tot een betere delta en de energietransitie.

  Link to College van Rijksadviseurs
 • Agri Meets Design

  Agri meets Design is hét platform waar boeren en ontwerpers elkaar ontmoeten en samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken.

  Link to Agri Meets Design
 • Dutch Design Foundation

  Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform.

  Link to Dutch Design Foundation

Blijf op de hoogte.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin