Image by Bernard Hermant

Embassy of Food

Dit jaar staat een kritische analyse op food design centraal. We onderzoeken veelbelovende food-projecten waarmee ontwerpers vragen opwerpen over het huidige voedselsysteem, of over de rol van ons als consumenten, en die toch de schappen niet hebben gehaald. De bevindingen zullen tijdens Dutch Design Week (DDW) gepresenteerd worden in de supermarkt van de toekomst.

Lang niet altijd vinden veelbelovende projecten hun weg naar producenten, de markt en uiteindelijk naar consumenten. Hoe komt dat en wat kunnen we doen om deze projecten wel verder te brengen? Waarom lukt het niet om op te schalen, en is dat überhaupt wel wenselijk voor elk project? Hoe kunnen we de rol en urgentie van food designers in het voedsel- systeem versterken? Aan de basis van de Embassy of Food 2021 ligt onderzoek en analyse waarmee we ook de noodzaak van systeemveranderingen hopen bloot te leggen.

Tijdens DDW21 kreeg de Embassy of Food de vorm van de supermarkt van de toekomst. In deze ‘winkel’ worden geselecteerde food design-projecten getoond. Al wandelend door de winkel zul je je misschien afvragen waarom deze producten of ideeën eigenlijk niet allang in de supermarkt te krijgen zijn. Of ben je helemaal verrast door wat er in de (niet-zo-verre-) toekomst op ons bord zou kunnen liggen. We willen hiermee de geweldige potentie van een aantal bestaande food design-projecten laten zien en de bijdrage die zij kunnen leveren aan het oplossen van voedselvraagstukken. Daarnaast willen we bezoekers bevragen op hun ervaringen, ideeën en voorkeuren en hen iets meer bewust maken van hun mogelijke rol en invloed op het bestaande voedselsysteem.

In 2022, trekken we dit idee nog een stukje verder en zullen we kijken naar de supermarkt van de toekomst 2050. Wat vinden we dan in de supermarkt? Wat zoeken we nog in de fysieke winkel als we de gewone boodschappen allemaal online bestellen en thuis laten bezorgen? En hoe ziet het voedselsysteem er dan uit?

De Embassy is druk bezig met de doorontwikkeling van het narratief.

Bekijk ook eens wat we deden in...

De curator van deze Embassy is Chloé Rutzerveld, voedselontwerper en -futurist. Ze onderzoekt en daagt voedselproductie en -consumptie uit en is gefascineerd door de natuur, het menselijk lichaam en de vreemde relatie die mensen met voedsel hebben. Chloé studeerde Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Nadat ze Cum Laude afstudeerde in 2014 startte ze haar food design studio.

Chloé’s werk is interdisciplinair en een direct antwoord op de dingen die ze bevraagt of waar ze gefascineerd over is. Door aspecten van ontwerp, wetenschap en technologie te combineren bedenkt ze nieuwe manieren om ons voedsel efficiënter, gezonder en duurzamer te maken. Gebaseerd op wetenschap of technologie, maar met een speculatieve laag om ‘Wat als’ vragen te stellen over mogelijke toekomsten van voedsel. Naast zelf geïnitieerde onderzoeksprojecten, werkt Chloé als gastdocent, inspirerend spreker, curator van de Embassy of Food, en consultant.

Programma

Embassy of Food
Projecten
Toon enkel:
Screen Mutations

Screen Mutation – Louisa Zahareas

10 okt 2021

Food for Care – Annelies Hermsen

10 okt 2021

Tiger Penis Project – Kuang-Yi Ku

10 okt 2021

FreshTag – Rui Xu

10 okt 2021

Botanic Bites – Doreen Westphal

14 feb 2022

Future Food Formula – Chloé Rutzerveld

10 okt 2021

Evolving in Vitro – Yuval Yancovitch

10 okt 2021

MINI MEET

16 okt 2020

Afgelopen

Actueel

Filter op type

 • Nieuws
 • Podcast
 • Redactioneel
 • Video
 • Verwijder filters
Redactioneel

WDE Spotlight: Yuval Yancovitch

Video

Bekijk de WDE Talk: Hoe ziet de supermarkt van de toekomst eruit?

Nieuws

Embassy of Food initieert Embassy Lab: Supermarkt van de Toekomst

Redactioneel

Terugblik 2021: Embassy of Food

Redactioneel

WDE Spotlight: Kuang-Yi Ku

Nieuws

Snacken met bacteriën en schimmels in de toekomst

Video

Curator Tour: Loop met Chloé Rutzerveld mee door de supermarkt van de toekomst

Redactioneel

Volg de versheid en verminder voedselverspilling met Rui Xu

Image by Bernard Hermant
Nieuws

Wil je zien hoe de Supermarkt van de Toekomst eruit ziet?

Botanic Bites met Doreen Westphal

Redactioneel

Op maat gemaakte voeding voor gezondheid met Annelies Hermsen

Redactioneel

Personaliseer je gewas met Chloé Rutzerveld

Redactioneel

Doe mee met de (kweekvlees) tijden met Evolving in Vitro met Yuval Yancovitch

Nieuws

Embassy of Food op DDW

Redactioneel

Herontdek Traditionale Chinese Medicine met Kuang-Yi Ku

Screen Mutations
Redactioneel

Screen Mutations: serviesset ontworpen voor interactie via een scherm

Image by Bernard Hermant
Redactioneel

Hoe ziet jouw toekomstige supermarkt eruit? De Embassy of Food zet je aan het denken

Dutch Design Week
Nieuws

Dit presenteren de Embassies op Dutch Design Week

WDE Talk Water- en Voedselsystemen
Video

Bekijk de WDE Talk: Voedsel- en watersystemen voor een gezonde planeet

Redactioneel

Terugblik 2020: Embassy of Food

Video

Terugkijken: WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Food

Podcast

Food Podcast

Nieuws

De Nieuwe Melkboer – De eerste sojadrink van eigen bodem

Podcast

Food podcast: De Melksalon

Podcast

Food & Health podcast

Nieuws

Een intiem gesprek over lokaal voedsel

Nieuws

(W)eten wat een food designer eet?

Nieuws

Sprekers uit binnen- en buitenland tijdens de Embassy of Food

Redactioneel

Zeg me wat je eet en ik vertel je wie je bent (maar andersom kan ook)

Redactioneel

Terugblik 2018: Embassy of Food

Redactioneel

Terugblik 2017: Embassy of Food

Floris Alkemade
Video

Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

Partners van Embassy of Food

 • Albert Heijn

  Al ruim 130 jaar is Albert Heijn (AH) onderdeel van het straatbeeld en beeldbepalend in het boodschappen doen. AH wil mensen inspireren met lekkere recepten en producten, maar ook met nieuwe manieren van boodschappen doen.

  Link to Albert Heijn
 • Next Nature Network

  Next Nature Network is een netwerk van makers, denkers, onderwijzers en supporters. Met leden in 44 landen, is dit hét internationale netwerk voor ieder die geïnteresseerd is in de discussie over de toekomst, waar biologie en technologie fuseren.

  Link to Next Nature Network
 • Provincie Noord-Brabant Link to Provincie Noord-Brabant
 • EIT Food
  EIT Food is ‘s werelds grootste en meest dynamische community voor voedingsinnovatie. We versnellen de innovatie die bijdraagt aan een toekomstgericht voedselsysteem dat gezonde en duurzame voeding produceert voor iedereen. Gesteund door het Europees Instituut van Innovatie en Technologie (EIT), een onafhankelijk orgaan van de Europese Unie, investeren we in projecten, organisaties en individuen die onze doelstelling delen.

  FoodUnfolded®, het publieksplatform van EIT Food, biedt wetenschappelijk onderbouwde inzichten over de herkomst van onze voeding, het bredere voedselsysteem en de nieuwste voedings- en landbouwinnovaties. FoodUnfolded® creeërt een nieuwe communicatiecultuur rondt voeding door – online en offline – in gesprek te gaan met haar groeiende publiek.

  Link to EIT Food
 • Stichting DOEN

  Als financier helpt Stichting DOEN voorlopers die een groenere, socialere en creatievere samenleving willen maken. DOEN steunt initiatieven die zich richten op één van deze drie thema’s. Binnen deze thema’s hebben wij programma’s die zich op specifieke sectoren richten.

  Link to Stichting DOEN
 • Dutch Design Foundation

  Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform.

  Link to Dutch Design Foundation
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube