Welkom bij
The Embassy of Food

De productie en consumptie van eten is sterk vervlochten met ons dagelijks leven. Het is even simpel en noodzakelijk, als uiterst complex of schaars. Eten raakt aan onze gezondheid maar ook tot aan de inrichting van ons huis, onze stad en ons land. In de Embassy of Food komen al deze aspecten aan bod en wordt er ingegaan op de rol die de ontwerper daarin speelt.

Voorgaande jaren

Decennialang is de voedselproductie gesystematiseerd, geïnternationaliseerd en financieel geoptimaliseerd. Naast talloze positieve effecten heeft dit ook geleid tot een systeem waarin we duurzaamheid, zorg voor het klimaat, waardering voor de boer en kennis over voedsel uit het oog zijn verloren. Dit vraagt om een nieuwe manier van omgaan met voedsel. Welke initiatieven bestaan er op dit gebied en hoe kan de ontwerper hier een positieve rol in spelen?

Maar het onderwerp voedsel raakt aan veel meer dan alleen productievraagstukken. Wat is de link tussen voedsel en gezondheid? Hoe vinden we de intiemere connectie met de lokale voedselproductie weer terug? Hoe is de intieme beleving van voedselconsumptie veranderd in tijden van Covid-19? Welke rol speelt voedsel esthetiek in de moderne beeldtaal, van Instagram tot tentoonstellingen?

De Embassy of Food wil met een breed scala aan sprekers en verschillende samenwerkingspartners een zo volledig mogelijk beeld te geven van de rijkdom rondom het onderwerp voedsel op dit moment.

Voorgaande jaren
Programma

Op dit moment is er geen programma voor deze Embassy. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of lees hier wat we voorgaande jaren hebben gedaan.

2018
Edible Invisible
View the longread
2017
The Future of Food, Looking Back to Now
View the longread

Partners of Embassy of Food

  • Foodlab Pulses

    Foodlab Pulses stimuleert marktpartijen en de verwerkende industrie om nieuwe producten of concepten te ontwikkelen op basis van lokaal geteelde eiwitgewassen, met focus op peulvruchten. Zo wordt meerwaarde voor de gebruikte peulvruchten gegenereerd. Dit zorgt ervoor dat telers in Nederland meer eiwitgewassen kunnen gaan telen en consumenten eiwitproducten uit eigen land kunnen eten; met positieve effecten voor mens, bodem, biodiversiteit en klimaat.

    Link to Foodlab Pulses
  • Dutch Design Foundation

    Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform.

    Link to Dutch Design Foundation

Blijf op de hoogte.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin