Embassy of Food op DDW

Breng jij tijdens Dutch Design Week een bezoek aan de Supermarkt van de Toekomst? Hier vind je plantaardig vlees van fantasiedieren, platte fusilli en nog veel meer bijzondere etenswaren. De expositie van de Embassy of Food is dit jaar vormgegeven als de Supermarkt van de Toekomst. Hier krijg je een exclusief inkijkje in de toekomst van voedsel en de manier waarop we hiermee omgaan.

Type Actueel
Gepubliceerd op 4 Oktober 2021
Onderdeel van Embassy of Food
Actueel
Embassy of Food op DDW
Onderdeel van Embassy of Food

De Embassy of Food wil grenzen verleggen en nieuwe mogelijkheden aan het licht brengen. Het gaat dan niet alleen om het bedenken van een goed idee, maar ook om het uitvoeren van experimenten en het implementeren van nieuwe technologieën of nieuw gedachtegoed in de maatschappij. “We hebben onderzocht wat de rol van ontwerpers is in het voedselsysteem”, zegt de curator van de Embassy of Food, Chloé Rutzerveld. De uitkomsten hiervan, vind je terug in de expositie.

In de Supermarkt van de Toekomst krijgen verschillende projecten, van praktisch tot futuristisch en conceptueel, een podium. Het is bedoeld om mensen een spiegel voor te houden. Het gaat dan zowel om consumenten als om grotere bedrijven en overheden. Rutzerveld: “Er bestaan al heel veel slimme oplossingen om voedsel duurzamer te maken, maar hoe zorgen we ervoor dat mensen hun oude gewoonten loslaten en openstaan voor verandering?”

Radicale stappen zetten

Ontwerpers durven out of the box te denken. “Iedere ontwerper kijkt vanuit zijn eigen invalshoek, dat maakt het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden zo interessant”, gaat ze verder. “Als we vooruit willen met nieuwe technologieën en met echt duurzaam, eerlijk, gezond en milieu- en diervriendelijk voedsel, dan moeten we radicalere stappen zetten.” De nieuwe denkbeelden en bijbehorende producten zijn te zien in de Supermarkt van de Toekomst. 

Prikkelen

Dit jaar zal de supermarkt van de Embassy of Food nog ‘under construction’ zijn. Volgend jaar bouwt het team van ontwerpers en designers verder aan een uitgebreidere variant. “We willen mensen prikkelen om na te denken over het voedsel van de toekomst”, zegt Rutzerveld. “Misschien is er in 2050 wel helemaal geen supermarkt meer?” 

In gesprek

De expositie is bedoeld om mensen aan het denken te zetten over de productie en consumptie van voedsel in de toekomst. Op 21 oktober is de conferentie van de Embassy of Food. “We starten met een keynote over hoe natuurlijk ons eten nog is en of synthetisch voedsel de toekomst is”, vertelt de curator. Vervolgens zal een aantal ontwerpers hun ideeën pitchen aan een panel met experts uit de industrie, wetenschap, agri-sector en retail. “Op deze manier gaan we gezamenlijk in gesprek over het eten van de toekomst en de visie voor de supermarkt in 2050.” Wil je hier bijzijn? Meld je dan aan via de site van de Embassy of Food.

De Embassy of Food is van 16 t/m 24 oktober te bezoeken in Hal 3 van het Klokgebouw op Strijp-S. Klik hier voor de volledige DDW plategrond. 

Downloads

  • DDW plattegrond 0.43mb Download
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube