The Future of Food, Looking Back to Now

Type Actueel
Gepubliceerd op 10 september 2020
Onderdeel van Embassy of Food
Actueel
Terugblik 2017: Embassy of Food
Onderdeel van Embassy of Food

Hoe verbouwen, vervoeren en eten we ons voedsel in de toekomst? Hoe gaan we om met schaarse grondstoffen, voedselverspilling en dierenwelzijn? In de Embassy of Food verkenden boeren, ontwerpers, beleidsmakers, wetenschappers én bezoekers onze voedseltoekomst.

Programmaonderdelen

De Embassy of Food was te vinden op het Ketelhuisplein. In een grote kas konden bezoekers de expositie The Future of Food, Looking Back to Now ervaren. Deze expositie, samengesteld door eetontwerper Marije Vogelzang, bood het publiek een bijzondere audiotour met diverse speculatieve ontwerpen over de toekomst van ons voedsel. Ook was er een interactieve tentoonstelling waarin boeren en kunstenaars in gesprek gingen met het publiek en je spelenderwijs dingen kon proeven.

Middenin in de expositieruimte vond elke dag een uniek diner plaats, gepresenteerd door eetontwerper Chloé Rutzerveld. Tijdens elke gang werd steeds een ander voedselvraagstuk uit de expositie geserveerd. Een bijzondere culinaire ervaring die alle zintuigen prikkelde.

Andere hoogtepunten uit het programma waren de Embassy of Food Conference, waarin samen met Europese partners gezocht werd naar oplossingen voor voedselverspilling, en de uitreiking van de eerste internationale Future Food Design Awards. Beide evenementen waren in het Engels en trokken ook bezoekers uit het buitenland.

Agri meets Design vierde dit jaar zijn vijfjarig jubileum. Dit online en offline platform brengt overheid, wetenschap, bedrijfsleven en burgers samen door in gesprek te gaan en op een andere manier na te denken over de toekomst van ons eten.

Bezoekers en media

De Embassy of Food is erg goed bezocht. De expositie trok zo’n 26.000 mensen en circa 800 bezoekers namen deel aan het programma. Voor een indruk van de activiteiten kunt u de foto’s bekijken en het programmaboekje.

In verschillende media is gesproken over onderdelen van de Embassy of Food, zoals de Volkskrant, Dezeen, Nieuwe Oogst, Eindhovens Dagblad en VPRO.

De Embassy of Food 2017 is georganiseerd door de provincie Noord-Brabant in samenwerking met partners ZLTO, Dutch Design Foundation en het ministerie van Economische Zaken.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube