Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

Op donderdag 18 juni vond de eerste virtuele WDE conferentie van 2020 plaats. Meer dan 600 mensen keken live mee terwijl Rijksbouwmeester Floris Alkemade sprak over onze gezamenlijke visie ‘De kunst van richting te veranderen’. Aansluitend ging Head of Programme DDF Jorn Konijn, tevens curator en schrijver op het gebied van internationaal ontwerp en architectuur, hierover met hem in gesprek. Heb je de livestream gemist? Kijk hem hier terug.

Type Topic
Datum 19 juni 2020
Topic
Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

Nederland staat voor een aantal grote opgaven. De klimaatverandering en afnemende biodiversiteit, de energietransitie, vergrijzing en segregatie, het tekort aan woningen en de overstap naar duurzame productieketens. Om deze complexe vraagstukken van antwoorden te voorzien, is verandering onvermijdelijk. Verandering is echter ook ingewikkeld en angstaanjagend. Maar als de coronacrisis iets aantoont, is het dat verandering mogelijk is.

Onze gezamenlijke visie beschrijft verschillende thema’s die door de pandemie actueler zijn dan ooit. Het besef van kwetsbaarheid, de angst voor verandering, maar ook de kansen die in elke catastrofe verborgen liggen. Overheid, burgers, bedrijven en de wetenschap. Iedereen wil het anders, iedereen zoekt naar een eigen rol. Wat nog ontbreekt, is een samenhangend verhaal. Laten we dat ‘wat er moet gebeuren’ combineren met ‘wat we willen dat er gebeurt’. Hoe willen we dat onze leefomgeving eruitziet? Hoe willen we samenleven? We verkenden het thema vanuit de verschillende invalshoeken van de Embassies: Health, Safety, Mobility, Water, Sustainable design, Circular & biobased building.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin