Coalities voor toekomstige voedselscenario’s Embassy of Food

Hoe werk je samen met verschillende stakeholders en ontwerpers om nieuwe oplossingen voor complexe voedselvraagstukken te ontwikkelen? De Embassy of Food creëert open coalities waar ontwerpers centraal staan als vertalers van de complexiteit van ons voedselsysteem. Door kennis te delen en ontwerpsessies te organiseren, brengen we een breed scala aan partners samen – van supermarkten en boeren tot beleidsmakers en culturele instellingen.

Type Actueel
Gepubliceerd op 3 juni 2024
Onderdeel van Embassy of Food
Actueel
Coalities voor toekomstige voedselscenario’s Embassy of Food
Onderdeel van Embassy of Food

Onze partners worden gezien als experts op het gebied van voedselvraagstukken. Wat gebeurt er als we hun kennis en ervaring combineren met de ontwerpkracht van diverse ontwerpers? Dit was het uitgangspunt tijdens onze laatste ontwerpsessie. In samenwerking met Eva Oosterlaken van Futurall, die zich richt op “people led change” – collectief eigenaarschap voor verandering – hebben we “Seeds of the Future” geplant. Samen onderzochten we waar verbetering nodig is en waar innovaties kunnen plaatsvinden.

Tijdens deze sessie namen we de zuivelketen onder de loep, een van de meest complexe ketens van nu. Thema’s zoals biodiversiteit, true value, dierenwelzijn, nieuwe verdienmodellen voor boeren en plantaardige alternatieven stonden centraal. Deze gezamenlijke inspanningen leidden tot innovatieve oplossingen en nieuwe perspectieven, wat de basis vormt voor ons programma rondom De Schijf van 5 voor 12 tijdens de Dutch Design Week (DDW), waar de conferentie op 24 oktober en de expo de hoogtepunten zijn.

Wil je ook deelnemen aan een volgende sessie? Onze eerstvolgende meet-up is op 10 juli tijdens de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR), waar we de voedseltransitie naar plantaardige eiwitten centraal zetten. Met bijdragen van Peter Veenstra van Lola Landscape Architecture en Anna Louisa Peeters van TU Delft, belooft het een inspirerende sessie te worden. Binnenkort kun je je hier aanmelden. 

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube