i
Aanmelden

Geïnteresseerd?

Registreer

Meet-Up #1 | Aftrap Embassy of Food ’23

Op 29 juni vindt de eerste live meet-up plaats onder leiding van het nieuwe team bestaande uit creatief leider Barbara Vos en projectleider Jelleke Raats. Tijdens deze aftrap nemen we je, samen met verschillende inspirerende ontwerpers uit het veld, mee in de koers die we uitgaan. Dit doen we op de prachtige locatie Depot Boijmans van Beuningen, dat speciaal voor deze meet-up beschikbaar wordt gesteld door onze partner Rabobank.

Type event Partner meeting
Datum & tijd

29 Jun 2023 - 15:30 - 17:30

Locatie Depot Boijmans van Beuningen
Museumpark 24
3015 CX Rotterdam
Onderdeel van Embassy of Food
Event
Meet-Up #1 | Aftrap Embassy of Food ’23
Onderdeel van Embassy of Food

Met de Embassy of Food bouwen we de komende jaren aan een netwerk van ontwerpers, boeren, beleidsmakers, bedrijven, natuurexperts, producenten en wetenschappers, om gezamenlijk op zoek te gaan naar nieuwe perspectieven om de manier hoe we met ons eten omgaan. We starten dit jaar door de boerderij van de toekomst centraal te zetten, en met elkaar te onderzoeken hoe deze toekomst eruit kan zien.

Programma

  • 15:30 Introductie en welkom door Barbara Vos over de Embassy of Food. Wat gaan we doen? Met wie? En wat is het programma voor het aankomende jaar?
  • 15:40 Waar hebben we het over als we het hebben over “het voedselsysteem”? Daar gaan we dieper op in met documentairefotograaf Kadir van Lohuizen. Hij doet al 3 jaar lang onderzoek naar hoe het komt dat Nederland het tweede exportland van de wereld is. Wat produceren we dan en waar gaat dat naartoe?
  • 16:00 Ontwerpen voor verandering, wat betekent dat eigenlijk? Samen met Femke Coops, Design Researcher bij het Design Impact Transition (DIT) Platform en (externe) PhD researcher aan de TU/e gaan we in gesprek over wat de rol van ontwerpers kan zijn in het vormgeven van verandering in het voedselsysteem.
  • 16:15 De Boerderij van de Toekomst is het thema voor de Embassy of Food dit jaar. Hoe brengen we wat we net gehoord hebben samen? Ontwerper en visual storyteller Rogier Klomp neemt de deelnemers mee in de mapping die we gaan maken van het voedselsysteem. Wat zijn de dilemma’s die meegenomen moeten worden en wat willen we zelf eigenlijk in de toekomst eten?
  • 16:45 De expo is onderdeel van de grote tentoonstelling Space Farming in het Evoluon, gecureerd door Next Nature, die van eind september 2023 tot (minimaal) eind januari 2024 te zien is. Het thema is de toekomst van voedsel. Het doel is om de bezoeker kennis te laten maken met verschillende toekomstbeelden waar een bepaald product centraal staat. Dit betekent dat de Embassy of Food expo, naast de negen dagen van DDW, nog een half jaar blijft staan in het Evoluon. Wat kan je hier nog meer verwachten?
  • 16:50 Afsluiting
  • 17:00 Borrel

Locaties

Depot Boijmans van Beuningen
Museumpark 24
3015 CX Rotterdam

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube