i
Aanmelden

Wil je er live bij zijn? Meld je hier aan!

Registreer

WDE Talk: Hoe ziet de supermarkt van de toekomst eruit?

Bestaat de supermarkt zoals we die kennen nog over 30 jaar? Hoe zal het er dan uitzien en wat is er te koop?

Type event Talk
Datum & tijd

31 Mar 2022 - 18:00 - 19:00

Locatie Virtual
Onderdeel van Embassy of Food
Event
WDE Talk: Hoe ziet de supermarkt van de toekomst eruit?
Onderdeel van Embassy of Food

Vlees zonder dier, melk zonder koe, functionele voeding, boodschappen bezorgservice binnen 10 minuten en digitaal dineren. We zitten midden in een enorme voedseltransitie die het gebruik van onze bestaande grondstoffen, productietechnieken en (culinaire) gewoontes op de proef stelt. We zijn massaal op zoek naar duurzamere, eerlijkere en gezondere alternatieven voor een betere wereld. Maar ook naar nog meer gemak, personalisering, beleving en digitalisering. Deze veranderingen zullen de supermarkt zoals we het nu kennen drastisch veranderen. Bestaat ‘de supermarkt’ zoals we het kennen nog wel over 30 jaar? Als het gros van de boodschappen thuis bezorgd wordt, wat zoeken we dan in een fysieke supermarkt? Welke functie(s) heeft een fysieke supermarkt in 2050? Hoe zien ze er dan uit, en wat is er dan nog te koop?

De supermarkt is een fascinerende plek; waar mensen vanuit de hele samenleving bij elkaar komen, waar nieuwe producten worden geïntroduceerd, en waar wordt geëxperimenteerd met verpakkingsmaterialen, het beïnvloeden van koopgedrag en methoden om voedselverspilling tegen te gaan. Het is een invloedrijke plek waar wij als consument elke dag richting geven aan hoe de toekomst eruit komt te zien door wat wij in ons boodschappenmandje stoppen. Ook al hebben we dat zelf niet altijd door. Supermarkten, zoals Albert Heijn, zijn op weg om van supermarkt te veranderen in een Food Tech bedrijf, waarbij technologie, digitalisering en (persoonlijke) data essentieel zijn. 

In 2022 gaat de Embassy of Food door met het thema de ‘Supermarkt van de Toekomst’, maar kijken ze iets verder de toekomst in naar het jaar 2050. In de vorm van een Embassy Lab werken ze met ontwerpers, studenten en partners samen aan dit onderwerp vanuit een breder perspectief. Thema’s die hierbij centraal staan zijn ‘data’, ‘de fysieke supermarkt in 2050 en ‘nieuwe supermarktrituelen en sociale aspecten’. Gezamenlijk werken ze toe naar een interactieve tentoonstelling  tijdens Dutch Design Week 2022 (DDW22) waarbij beleving, verwondering en bewustwording centraal staan.

Met Embassy curator Chloé Rutzerveld, ontwerpers Lisa Mandemaker en Merle Bergers, Alessandro Guglielmi (Product Manager Albert Heijn), Koen Venema (Hoogleraar Humane Biologie & Beneficial Microbes Consultancy) en Miguel Bruns Alonso (TU/e) spreken we over het lopende Embassy Lab, de supermarkt van de toekomst en hoe ontwerp kan bijdragen aan deze transitie. 

Bekijk de WDE Talk hier terug!

Locaties

Virtual

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube