De Tekentafel: Waarom is het cruciaal de gehele keten te betrekken bij de grote maatschappelijke opgaves en transities?

In De Tekentafel gaat journalist Niels Guns elke maand met verschillende gasten in gesprek over de kracht van ontwerp bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Hoe haal je het meeste uit een traject met ontwerpers, wat is een succesvolle samenwerking en wat kan het een organisatie bieden? We zoeken het voor je uit in De Tekentafel, een samenwerking tussen Eindhoven Design District en World Design Embassies.

Type Actueel
Gepubliceerd op 29 augustus 2023
Actueel
De Tekentafel: Waarom is het cruciaal de gehele keten te betrekken bij de grote maatschappelijke opgaves en transities?
Onderdeel van
Podcast icon-label-soundcloud

Podcast 15: Waarom is het cruciaal de gehele keten te betrekken bij de grote maatschappelijke opgaves en transities?

Zowel in de voedselindustrie als in de bouwwereld zien we dat bestaande systemen vastlopen. De omslag naar nieuwe, duurzame en eerlijker systemen is cruciaal, maar niemand uit de keten kan dit alleen aanpakken. Hoe kunnen we met de kracht van ontwerp de huidige systemen anders vormgeven en nieuwe perspectieven bieden? En waarom is het zo van belang om de hele keten mee te nemen om tot daadwerkelijke verandering te komen? Barbara Vos, creatief leider van de Embassy of Food, Lucas De Man, creatief leider van de Embassy of Circular & Biobased Building en Marc Cootjans, Directeur Coöperatieve Rabobank РRegio Eindhoven bespreken het in deze nieuwste aflevering. 

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube