Terugkijken: WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Food

Ontwerpers aan de slag met voedselvraagstukken

Type Topic
Datum 8 december 2020
Onderdeel van Embassy of Food
Topic
Terugkijken: WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Food
Onderdeel van Embassy of Food

Decennialang is de voedselproductie gesystematiseerd, geïnternationaliseerd en financieel geoptimaliseerd. Naast talloze positieve effecten heeft dit ook geleid tot een systeem waarin we duurzaamheid, zorg voor het klimaat, waardering voor de boer en kennis over voedsel uit het oog zijn verloren. Dit vraagt om een nieuwe manier van omgaan met voedsel. Welke initiatieven bestaan er op dit gebied en hoe kan de ontwerper hier een positieve rol in spelen?

Maar het onderwerp voedsel raakt veel meer dan alleen productievraagstukken. Wat is de link tussen voedsel en gezondheid? Hoe vinden we de intiemere connectie met de lokale voedselproductie weer terug? Hoe is de intieme beleving van voedselconsumptie veranderd in tijden van Covid-19? En welke rol speelt voedsel esthetiek in de moderne beeldtaal, van Instagram tot tentoonstellingen?

We zitten aan tafel met Jorn Konijn (Head of Programme bij Dutch Design Foundation en curator van de Embassy of Food) en ontwerpers Chloé Rutzerveld (future food designer) en Arne Hendriks.

Benieuwd naar meer? Bekijk de volledige reeks hier terug!

icon-arrow-thin icon-close-super-thin