We zijn van start gegaan met een nieuwe WDE Talks serie in samenwerking met Pakhuis de Zwijger. In vier uitzendingen duiken we dieper in de materie van de verschillende embassies en spreken we met onze gasten over uiteenlopende onderwerpen, zoals de circulaire economie, het optimaal inrichten van de openbare ruimte, over brede welvaart en voedsel- en watersystemen. In iedere uitzending presenteren steeds twee Embassies hun visies en plannen. 

WDE Talks: Hoe ontwerpen we een veilige en inclusieve samenleving?

Een inclusieve samenleving is een open samenleving die inzet op de participatie van iedereen. Een samenleving waarin elke burger een aandeel heeft en waar de notie van wederkerigheid centraal staat. Wat als dit niet zo is? Polarisatie ligt op de loer. Het wij-zij denken wint terrein. Dit speelt een grote rol in wijkgerichte ondermijning. Op donderdag 1 juli hoorde je er alles over in de vierde WDE Talk bij Pakhuis de Zwijger. We gingen in gesprek met Tabo Goudswaard (curator Embassy of Safety) en Jorn Konijn (curator Embassy of Inclusive Society). Als expert op het gebied sluit jurist Domenica Ghidei Biidu aan. Zij was jarenlang lid van het College voor de Rechten van de Mens en is momenteel lid van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie. Samen verkenden we de verschillende manieren waarop ontwerpers kunnen bijdragen aan een samenleving waarin iedereen zich gezien en gerepresenteerd voelt. En een samenleving waarin polarisatie wordt tegengegaan.

Benieuwd naar hun visie voor een veilige en inclusieve samenleving? Bekijk de WDE Talk hier!

WDE Talks: Voedsel- en watersystemen voor een gezonde planeet

Water en voedsel zijn essentieel voor het leven op aarde. Voor ons als mensheid, maar ook voor de aarde zelf. Op dit moment heeft de manier hoe wij ermee omgaan vooral negatieve effecten op onze planeet, biodiversiteit en natuur. Dat kan niet langer. Op donderdag 3 juni bespreken we met Embassy curatoren Annelies Hermsen (Food) en Anouk van der Poll (Water) hoe we onze planeet in de toekomst kunnen veiligstellen en onze systemen zo kunnen hervormen dat ze bijdragen aan een gezonde aarde. Daarnaast spreken we expert Evelien de Olde, onderdeel van het team dat de prijswinnende Voedselvisie 2050 formuleerde.

Benieuwd naar de verschillende perspectieven op voedsel- en watersystemen? Bekijk hier de WDE Talk.

WDE Talks: Vormgeven aan een leefbare en gezonde omgeving voor iedereen

Hoe ontwerpen we een leefomgeving die welzijn en leefbaarheid verhoogt, maar ook onze gezondheid verbetert? Op donderdag 29 april bespraken we het in deze WDE Talk met curator Rob Adams (Six Fingers) vanuit de Embassy of Mobility en Jetske van Oosten (Stimuleringsfonds) vanuit de Embassy of Health. Als tafelgast en expert op dit gebied sluit daarnaast aan Alexander D’Hooghe, Vlaams stedenbouwkundige, o.a. verbonden aan het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT) en oprichter van Organization for Permanent Modernity (ORG).

Benieuwd naar de verschillende perspectieven op een leefbare en gezonde omgeving? Bekijk hier de WDE Talk!

WDE Talks: Circulair denken voor een duurzame toekomst

Soms voelt het als een impasse: de enorme klimaatopgave enerzijds en de enorme bouwopgave anderzijds. We produceren ons een slag in de rondte, terwijl het klimaat om een andere aanpak vraagt. We spraken donderdag 1 april met Embassy curatoren Lucas de Man (Embassy of Circular & Biobased Building) en Leonne Cuppen (Embassy of Rethinking Plastic) over de nieuwe mogelijkheden voor een duurzame en circulaire toekomst. Daarnaast vertelt betekeniseconomie-expert Drs. Kees Klomp ons meer over betekenisvol ondernemen, nieuwe soorten welvaart en een wereld waarin waarde het wint van geld.

Wil jij weten wat er allemaal aan bod is gekomen? Bekijk de WDE Talk hier!

Afgelopen WDE Talks serie

Benieuwd naar de vorige WDE Talks serie? Je kunt hieronder alle afleveringen terugkijken!

WDE Talks: Rethinking Plastic
WDE Talks: Circular & Biobased Building
WDE Talks: Water
WDE Talks: Health
WDE Talks: Mobility
WDE Talks: Food
WDE Talks: Safety

Partners of WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger

  • Brainport Eindhoven

    Samenwerken zit in onze natuur. Dat is de kracht van deze regio. Onze regio. In deze innovatieve technologieregio werken we als denkers en als doeners slim samen. Terwijl wij kijken hoe dingen nóg beter kunnen, kijkt de wereld naar de manier waarop we dat doen. Brainport Eindhoven is namelijk de plek waar we elkaar helpen. Waar bedrijven nieuwe banen creëren op ieder niveau. Of je hier nu studeert, werkt of onderneemt; In Brainport zijn eindeloos veel kansen om te groeien.

    Link to Brainport Eindhoven
  • Dutch Design Foundation

    Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform

    Link to Dutch Design Foundation
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube