Heuvelstraat concept – SEMiLLA Sanitation

Zet afvalwater om in waarde.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
Heuvelstraat concept – SEMiLLA Sanitation
Onderdeel van Embassy of Water

SEMiLLA Sanitation heeft een concept ontwikkeld waarbij installaties afvalwater lokaal omzetten in schoon water en meststoffen voor voedselproductie. De installaties creëren een gesloten kringloop voor het hergebruik van water en het winnen van water, compost en voedingsstoffen.

Door vervuiling en inefficiënt watergebruik neemt de toegang tot schoon water af. Op dit moment hebben meer dan twee miljard mensen op aarde weinig beschikking tot zoetwaterbronnen. De SEMiLLA Sanitation modules zijn eenoplossing voor wereldwijde waterschaarste, slechte hygiëne, watervervuiling, groeiende wereldbevolking en voedselschaarste.

Om het sluiten van de waterkringloop in de praktijk te brengen, realiseert SEMiLLA Sanitation een project aan de Heuvelstraat in Silvolde. Samen met Wonion, Nijhuis Saur Industries, gemeente Oude IJsselstreek, Vitens, Waterschap Rijn en IJssel en de provincie Gelderland komen ze tot een waterneutrale en rioolloze wijk.

Het systeem focust zich op drinkwater, grijs water en zwart water. Regenwater wordt gezuiverd tot drinkwater en grijs water gebruik je voor toiletspoeling. Het restant grijs water wordt gezuiverd en ingezet als water dat je buitenshuis gebruikt. Het zwarte water zuivert en verwerkt de hub tot compost en andere voedingsstoffen. Wat overblijft is water dat je kunt lozen of zelfs kunt omzetten tot herbruikbaar water voor toiletspoeling en wasmachine. De gele stroom, de urine, wordt behandeld en omgezet tot meststof en schoon water. Met het Heuvelstraat concept bespaar je meer dan 50% water.

Meer over SEMiLLA Sanitation.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube