WDE Talk: Hoe ontwerpen we een veilige en inclusieve samenleving?

Hoe kunnen ontwerpers bijdragen aan een samenleving waarin iedereen zich gezien en gerepresenteerd voelt, en waarin polarisatie wordt tegengegaan?

Type event Talk
Datum & tijd

1 Jul 2021 - 16:00 - 17:00

Locatie Virtual
Event
WDE Talk: Hoe ontwerpen we een veilige en inclusieve samenleving?

Een inclusieve samenleving is een open samenleving die inzet op de participatie van iedereen. Een samenleving waarin elke burger een aandeel heeft en waar de notie van wederkerigheid centraal staat. Wat als dit niet zo is? Polarisatie ligt op de loer. Het wij-zij denken wint terrein. Dit speelt een grote rol in wijkgerichte ondermijning.

Op donderdag 1 juli hoorde je er alles over in de vierde WDE Talk bij Pakhuis de Zwijger. Dit was tevens de laatste WDE Talk in deze reeks. We gingen in gesprek met Tabo Goudswaard (curator Embassy of Safety) en (Jorn Konijn (curator Embassy of Inclusive Society). Als expert op het gebied sloot jurist Domenica Ghidei Biidu aan. Naast dat zij jarenlang lid was van het College voor de Rechten van de Mens, is Domenica momenteel lid van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie en is zij (o.a.) onderdeel van de Raad van Advies van Kennisplatform Integratie & Samenleving. Samen verkenden we de verschillende manieren waarop ontwerpers kunnen bijdragen aan een samenleving waarin iedereen zich gezien en gerepresenteerd voelt. En een samenleving waarin polarisatie wordt tegengegaan.

Bekijk de WDE Talk hier terug!

Locaties

Virtual

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube