Mensput – Wensput

Door Axel Coumans en Fides Lapidaire

Een onderdompeling in wederkerigheid

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
Mensput – Wensput
Onderdeel van Embassy of Water

Een onderdompeling in wederkerigheid.

Open de kraan en een eindeloze stroom aan water volgt. Het toilet spoelt water naar onzichtbare, vergeten plekken. Onze watersystemen zijn ingericht op overvloed en comfort. Dit maakt het vanzelfsprekend om onszelf los te zien van de waterkringloop, het ecosysteem en de natuur. Maar dat zijn we niet.

De Mensput – Wensput nodigt ons uit onze relatie met water te herzien. Van nemen en nemen naar geven en nemen. Van waterconsumptie naar waterwederkerigheid. Door middel van de vraag ‘Wat zou water wensen van mensen?’ daagt de Mensput – Wensput bezoekers uit zich in te leven in water. Kras het antwoord in een munt. Door de munt in de put te werpen, spreek je een wens uit voor water.

Door actief de vraag te stellen hoe wederkerigheid in onze watersystemen eruit zou zien, stellen ontwerpers Axel Coumans en Fides Lapidaire een waterkentering voor.

Meer over Fides Lapidaire en Axel Coumans.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube