Embassy of Water

The Embassy of Water

In het dagelijks leven hebben we continue contact met water. Dat is vaak vanzelfsprekend, maar na een bezoek aan de Embassy of Water neem je dat water nooit meer voor lief. Laat je verwonderen door een nieuw perspectief op water.

Water cohabitation: hoe we samenleven met water

De Embassy of Water plaatst de mens weer terug in het natuurlijke water-ecosysteem en laat zien dat de watertransitie meer is dan vasthouden, vertragen en infiltreren. We onderzoeken hoe architectuur en design ons kan helpen het water een centrale, respectabele rol te geven in het hart van de samenleving. We maken een omslag in hoe we omgaan met water: van product om te gebruiken naar levend element waarmee we weer leren samenleven.

Als we een betere wereld willen maken voor onszelf en alle levende wezens, moeten we onze relatie met water herzien. Wij hebben een belangrijke rol in het functioneren van een gezond ecosysteem. Laten we weer onderdeel worden van het watersysteem door de wijze waarop water door ons lichaam, ons huis en onze samenleving stroomt. Ons watergebruik vormt een kleine kringloop binnen de grote watercyclus, waarbij we niet langer de natuurlijke cyclus verstoren maar een dynamisch evenwicht in stand houden. We gaan niet uit van ecosysteemdiensten (voor de mens), maar van het omgekeerde: wij dienen het ecosysteem. We ondersteunen, versterken en vormen een samenleving met water.

We ontwerpen ons watergebruik en de inrichting van onze watervriendelijke woning zo, dat we het natuurlijke systeem niet belasten. We gaan bewust en zuinig om met onze hoogwaardige drinkwaterbronnen. We maken maximaal gebruik van regenwater. En we zorgen dat we het steeds weer hergebruiken tot we het uiteindelijk schoon en dankbaar teruggeven aan de natuur.

De curator is Anouk van der Poll, oprichter van de Embassy of Water en productontwerper.

Bekijk ook eens wat we deden in...
Programma

Filter

Locaties
 • Ketelhuisplein
 • Klokgebouw
 • The New Block
 • Virtual
 • Yksi Expo
Type event
 • Expo
 • Talk
 • Interview
 • Conference
 • Tour
Filter
Op embassy, locatie of type event
Actueel
Toon enkel:
 • Nieuws
 • Podcast
 • Redactioneel
 • Video
Dutch Design Week
Nieuws

Dit presenteren de Embassies op Dutch Design Week

7 sep 2021
foto Anouk van der Poll. Beeld van rimpels in het water door de stroming van de rivier De Dommel
Redactioneel

“Er is niets zo verbindend in deze wereld als water”

7 sep 2021
Embassy of Water
Nieuws

3x Goed nieuws voor de Embassy of Water

11 aug 2021
WDE Talk Water- en Voedselsystemen
Video

Bekijk de WDE Talk: Voedsel- en watersystemen voor een gezonde planeet

3 jun 2021
Podcast

Health & Water podcast

8 dec 2020
Nieuws

Ons huis staat in brand, maar wat doen we met het water?

26 nov 2020
Video

Terugkijken: WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Water

20 nov 2020
Podcast

Water Podcast

10 nov 2020
Nieuws

De omslag naar een nieuw watersysteem: zijn we de gebruikers of verzorgers van ons water?

15 okt 2020
Nieuws

Water leeft in Eindhoven!

14 okt 2020
Nieuws

Colofon

14 okt 2020
Nieuws

Programma Embassy of Water bekend

12 okt 2020
Redactioneel

Wat wil het water zelf eigenlijk?

9 okt 2020
Nieuws

Designtraject Embassy of Water 2020 van start!

18 sep 2020
Floris Alkemade
Video

Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

19 jun 2020

Partners van Embassy of Water

 • Waterschap De Dommel

  Binnen de Embassy of Water zijn vrijwel alle waterpartijen van midden-Brabant betrokken. Hier brengen getalenteerde ontwerpers ons alternatieve invalshoeken op watervraagstukken die we met ons reguliere, functionele denken niet opgelost krijgen. Designers helpen ons om buiten onze comfortzone inspirerende toekomstbeelden te scheppen, waar we als waterpartners vorm aan kunnen geven.

  Link to Waterschap De Dommel
 • Provincie Noord-Brabant

  We staan voor de grote opgave om ons water- en bodemsysteem klaar te maken voor de toekomst. Dat lukt alleen als we samenwerken. Ontwerpkracht is daarbij cruciaal. Als uitvinders van de toekomst stellen designers ons belangrijke vragen en openen zij nieuwe denkrichtingen. Bij de Embassy of Water komt dit samen.

  Link to Provincie Noord-Brabant
 • Gemeente Eindhoven

  De gemeente Eindhoven werkt samen met bewoners, bedrijven en waterpartners aan een stad die bestand is tegen de gevolgen van klimaatverandering. Design helpt ons tot creatieve oplossingen te komen en Eindhovenaren en bedrijven te inspireren om mee te doen aan de watertransitie. Samen willen we de klimaatdialogen aangaan.

  Link to Gemeente Eindhoven
 • Brabant Water

  Brabant Water zorgt voor betrouwbaar drinkwater in heel Brabant. Altijd veilig en lekker drinkwater uit de kraan: dat is onze kerntaak. Samen met de Embassy of Water werken we aan een toekomst waarin water een duurzame plek in onze samenleving en natuur heeft.

  Link to Brabant Water
 • VanderPolloffice

  VanderPolloffice bestaat uit productontwerpers met meer dan 30 jaar ervaring op verschillende gebieden, variërend van verzamelobjecten en productontwerp tot strategisch advies voor de overheid tot ontwerpen voor water. Hun diensten bestaan ​​uit ontwerpadvies, productontwerp en ideation-training.

  Link to VanderPolloffice
 • CLICKNL

  De creatieve industrie is een aanjager van innovatie. Ze levert mensgerichte oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Om die impact te kunnen blijven leveren, wil CLICKNL, TKI van de topsector Creatieve Industrie, de kennisbasis van de creatieve professional vergroten. Daarmee versterken ze de sector, en het innovatievermogen van Nederland.

  Link to CLICKNL
 • Dutch Design Foundation

  Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform.

  Link to Dutch Design Foundation
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube