Welkom bij
The Embassy of Water

Aan de vooravond van een grote transitie, biedt de Embassy of Water een nieuw perspectief op het aloude fenomeen water. Als we water op de eerste plaats zetten, hoe gaan we dan met water om? Gaan we lenen en verzorgen in plaats van gebruiken? Ontdek wat water nodig heeft om gezond en veerkrachtig te worden.

Nederlanders zijn al eeuwenlang gewend om overtollig water direct af te voeren naar zee. Maar de klimaatcrisis brengt droogte en hoosbuien met zich mee. Dat vraagt om een andere manier van omgaan met water. Wat gebeurt er als we het kostbare element niet meer voor lief nemen? Water vertragen, verzorgen en infiltreren wordt de norm.

Waterwelzijn moet bovenaan staan, vinden initiatiefnemer Anouk van der Poll en samenwerkingspartners Waterschap de Dommel, provincie Noord-Brabant, Brabant Water en de gemeente Eindhoven. Design speelt een belangrijke rol in de omslag naar een nieuw watersysteem in balans.

Verschillende ontwerpers doken voor de Embassy of Water in de wereld van water het afgelopen jaar. Ze keken door een design-bril naar vraagstukken als: hoe kun je water lenen zonder de natuurlijke kringloop te verstoren? Hoe kunnen we water zien als een levend element in plaats van een product? Hoe kunnen we denken en handelen vanuit water?

De Embassy of Water schetste een beeld van een supertoekomst waarin veerkrachtig en overvloedig water een belangrijke plaats innam. Volg met ons de natuurlijke stroom van water en laat je verrassen waar we uitkwamen.

De Embassy is momenteel druk bezig met een doorontwikkeling naar 2021. Houd deze pagina goed in de gaten voor de laatste updates.

 

Programma

Op dit moment is er geen programma voor deze Embassy. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of lees hier wat we voorgaande jaren hebben gedaan.

2020
Water op de eerste plek
View the longread
2019
Water... het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is echt niet zo
View the longread
2018
Ideeën voor een watervriendelijke stad
View the longread

Afgelopen

Topics
Toon enkel:
 • Longread
 • Nieuws
 • Podcast
 • Video
WDE Talk Water- en Voedselsystemen
Video

Bekijk de WDE Talk: Voedsel- en watersystemen voor een gezonde planeet

3 jun 2021
Podcast

Health & Water podcast

8 dec 2020
Nieuws

Ons huis staat in brand, maar wat doen we met het water?

26 nov 2020
Video

Terugkijken: WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Water

20 nov 2020
Podcast

Water Podcast

10 nov 2020
Nieuws

De omslag naar een nieuw watersysteem: zijn we de gebruikers of verzorgers van ons water?

15 okt 2020
Nieuws

Water leeft in Eindhoven!

14 okt 2020
Nieuws

Colofon

14 okt 2020
Nieuws

Programma Embassy of Water bekend

12 okt 2020
Longread

Wat wil het water zelf eigenlijk?

9 okt 2020
Nieuws

Designtraject Embassy of Water 2020 van start!

18 sep 2020
Video

Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

19 jun 2020

Partners of Embassy of Water

 • Waterschap De Dommel

  Binnen de Embassy of Water zijn vrijwel alle waterpartijen van midden-Brabant betrokken. Hier brengen getalenteerde ontwerpers ons alternatieve invalshoeken op watervraagstukken die we met ons reguliere, functionele denken niet opgelost krijgen. Designers helpen ons om buiten onze comfortzone inspirerende toekomstbeelden te scheppen, waar we als waterpartners vorm aan kunnen geven.

  Link to Waterschap De Dommel
 • Provincie Noord-Brabant

  We staan voor de grote opgave om ons water- en bodemsysteem klaar te maken voor de toekomst. Dat lukt alleen als we samenwerken. Ontwerpkracht is daarbij cruciaal. Als uitvinders van de toekomst stellen designers ons belangrijke vragen en openen zij nieuwe denkrichtingen. Bij de Embassy of Water komt dit samen.

  Link to Provincie Noord-Brabant
 • Gemeente Eindhoven

  De gemeente Eindhoven werkt samen met bewoners, bedrijven en waterpartners aan een stad die bestand is tegen de gevolgen van klimaatverandering. Design helpt ons tot creatieve oplossingen te komen en Eindhovenaren en bedrijven te inspireren om mee te doen aan de watertransitie. Samen willen we de klimaatdialogen aangaan.

  Link to Gemeente Eindhoven
 • Brabant Water

  Brabant Water zorgt voor betrouwbaar drinkwater in heel Brabant. Altijd veilig en lekker drinkwater uit de kraan: dat is onze kerntaak. Samen met de Embassy of Water werken we aan een toekomst waarin water een duurzame plek in onze samenleving en natuur heeft.

  Link to Brabant Water
 • Wat is Water

  Mijn rol binnen de Embassy of Water om te verhalen over mijn verwondering voor water. Ik laat het geluid horen dat water veel meer is dan de reductie tot de formule H2O. In die zin ben ik een ambassadeur voor het onpeilbare wezen van water.

  Link to Wat is Water
 • VanderPolloffice

  VanderPolloffice bestaat uit productontwerpers met meer dan 30 jaar ervaring op verschillende gebieden, variërend van verzamelobjecten en productontwerp tot strategisch advies voor de overheid tot ontwerpen voor water. Hun diensten bestaan ​​uit ontwerpadvies, productontwerp en ideation-training.

  Link to VanderPolloffice
 • Dutch Design Foundation

  Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform.

  Link to Dutch Design Foundation
 • CLICKNL

  De creatieve industrie is een aanjager van innovatie. Ze levert mensgerichte oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Om die impact te kunnen blijven leveren, wil CLICKNL, TKI van de topsector Creatieve Industrie, de kennisbasis van de creatieve professional vergroten. Daarmee versterken ze de sector, en het innovatievermogen van Nederland.

  Link to CLICKNL

Blijf op de hoogte.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin