i
Tickets

Geïnteresseerd?

Bestel tickets

Embassy of Water conferentie

Tijdens Dutch Design Week 2022 organiseert de Embassy of Water een spetterende conferentie over regeneratief bouwen voor water. Ben je projectontwikkelaar, architect, ontwerper, waterprofessional, woningbouwcorporatie of investeerder? En ben je net als wij overtuigd dat een woning, een wijk of een gemeenschap een positieve, herstellende werking kan hebben op het water-ecosysteem? Dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen. Gezamenlijk werken we aan de omslag naar waterpositief bouwen. 

Type event Conference
Datum & tijd

25 Okt 2022 - 09:30 - 12:00

Locatie Kazerne
Paradijslaan 2
5616 NC Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Water
Event
Embassy of Water conferentie
Onderdeel van Embassy of Water

Waarom is waterpositief bouwen een noodzaak?

Er worden veel nieuwe woningen gebouwd. Als we niets veranderen, krijgen al deze woningen wc’s waar we drinkwater doorheen spoelen, waar vervuilende stoffen door de put gaan en waar regenwater via het riool onzichtbaar wordt afgevoerd naar zee. Onze huidige manier van omgaan met water heeft een verwoestend effect op het natuurlijke water-ecosysteem. We hebben de watercyclus gereduceerd tot een halve cyclus, er gaat nauwelijks water de grond in. Lange periodes van droogte en overstromingen zijn een direct resultaat.

Leer hoe je water op de eerste plek zet

Bij de Embassy of Water streven we naar een samenwerking mét water. Dat vereist een andere mindset, waarin we niet mensgericht, maar watergericht ontwerpen. Wij willen water op de eerste plek zetten en vooraan in het bouwtraject aan tafel meenemen als belangrijkste stakeholder. Als het aan de Embassy of Water ligt, leveren steden en dorpen een bijdrage aan de veerkracht en gezondheid van het hele watersysteem. De stad en haar inwoners werken samen mét en vóór het water. Het is goed dat er al nieuwe systemen zijn om bijvoorbeeld water vast te houden en douchewater te recyclen. Maar wij gaan een stap verder en proberen in het bouwproces het belang van water voorop te stellen. We nemen je tijdens de conferentie graag mee in deze nieuwe aanpak. 

De sprekers

We openen de conferentie met een inleiding van curator en initiatiefnemer van de Embassy of Water Anouk van der Poll. Daarnaast spreekt Li An Phoa, de nieuwe Stem van Water bij de Embassy of Water. Zij zal het water vertegenwoordigen in gesprekken over watervriendelijke woningbouw met diverse partners uit de water- en bouwwereld. Li An Phoa is oprichter van Drinkable Rivers en vraagt door middel van wandelingen, onderwijs, haar boek en een NPO documentaire aandacht voor een wereld met drinkbare rivieren. De derde spreker tijdens de conferentie is Peter Scheer, directeur van SEMiLLA Sanitation en pionier op het gebied van hergebruik van sanitair afvalwater, terugwinnen van nutriënten en het creëren van een gesloten waterkringloop.

Ontwerper Chiara Treglia werkt in opdracht van de Embassy aan een ontwerp waarmee we het principe van de Stem van Water in een helder toepasbaar proces te gieten, zodat we projectontwikkelaars, woningbouwcoöperaties en aannemers kunnen ondersteunen in het bouwproces met een watergerichte aanpak. Tijdens deze conferentie nemen we je graag mee in dit proces. Want hoe meer projecten we gezamenlijk kunnen starten, hoe sneller we het watersysteem in balans kunnen brengen en water de kans krijgt weer veerkrachtig en regeneratief te worden. 

Locaties

Kazerne
Paradijslaan 2
5616 NC Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube