i
Aanmelden

De Persconferentie van Water is een open bijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in een nieuw perspectief op water!

Persconferentie van Water

Echt in gesprek met Water: het kan! Ontdek het tijdens de Dutch Design Week bij de Embassy of Water!

Water is een vanzelfsprekendheid in ons leven. Het stroomt oneindig en gratis uit de kraan. We staan er bijna niet bij stil dat water een natuurlijk element is, met een eigen wil. Wat heeft water ons te zeggen? Bij de Embassy of Water heeft de Stem van Water een eigen plek aan tafel, dit jaar vertolkt door natuurfilosoof Matthijs Schouten. Tijdens de persconferentie van Water op zaterdag 23 oktober zal hij je blik op water voorgoed veranderen. 

 

 

 

Type event Talk
Datum & tijd

23 Okt 2021 - 11:00 - 12:00

Onderdeel van Embassy of Water
Event
Persconferentie van Water
Onderdeel van Embassy of Water

Een nieuwe kijk op water is nodig, zeggen ook de waterpartners Waterschap de Dommel, Provincie Noord-Brabant, Brabant Water en gemeente Eindhoven. Deze bijeenkomst is daarom niet alleen een ode aan water, maar ook een moment om samen met de partners en ontwerpers van de Embassy of Water de start van onze samenwerking te vieren. 

De komende jaren ligt de focus op woningbouw (nieuwbouw en renovatie) en onderzoeken we wat er nodig is om een verschuiving te laten plaatsvinden naar regeneratief en waterpositief bouwen. Daarbij luisteren we altijd naar de Stem van Water, die ervoor zorgt dat we in onze designtrajecten steeds werken vanuit het perspectief van water. 

‘Persconferentie van Water’ 

De watertransitie gaat over meer dan vasthouden, vertragen en infiltreren. Het voornaamste punt in de watertransitie is het maken van de omslag in hoe we omgaan met water. Van vanzelfsprekend product, naar levend element waar we voor moeten zorgen. 

11:10 – 11:15 Intro curator Anouk van der Poll

11:15 – 11:25 Persconferentie van Water door prof. Matthijs Schouten

11:25 – 11:40 Bestuurders waterpartners aan het woord

11:40 – 12:00 Wensput – Mensput door ontwerpers Fides Lapidaire en Axel Coumans

Bezoek daarna de Embassy of Water expositie in het Designhuis. Meer informatie over de deelnemers en hun projecten vind je hier.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube