Watermonitor

Watermonitor is een biosensor die de kwaliteit van de wateroppervlakte bewaakt. Biosensoren kun je zien als superdetectives die, op minuscuul niveau, snel stoffen als medicijnen, zware metalen en industrieel afval in het water kunnen opmerken en monitoren. Geheel zelfvoorzienend leveren ze continu realtime-data. De kwaliteit van ons water kan zo voortdurend in de gaten worden gehouden. Als het nodig is, kan er snel actie worden ondernomen.

Hoe werkt het? Een kleine hoeveelheid water wordt met een continue stroom in het sensorapparaat gevoerd. De sensorcomponenten zijn ontworpen om microverontreinigingen te detecteren. Hun aanwezigheid veroorzaakt een verandering in de beweging van de deeltjes, die vervolgens als signaal wordt geregistreerd. Om de gevoeligheid te vergroten zijn er duizenden deeltjes beschikbaar in de detectiekamer, wat een nauwkeurige opsporing van microverontreinigingen mogelijk maakt.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
Watermonitor
Onderdeel van Embassy of Water

Project door: TU/e, Wetsus, ITN SuperCol & ITN Consense

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube