De omslag naar een nieuw watersysteem: zijn we de gebruikers of verzorgers van ons water?

Aan de vooravond van een grote transitie, biedt de Embassy of Water, onderdeel van de virtuele Dutch Design Week, een nieuw perspectief op het aloude fenomeen water. Als we water op de eerste plaats zetten, hoe gaan we dan met water om? Gaan we lenen en verzorgen in plaats van gebruiken? Ontdek tijdens DDW wat water nodig heeft om gezond en veerkrachtig te worden.

Type Actueel
Gepubliceerd op 15 Oktober 2020
Onderdeel van Embassy of Water
Actueel
De omslag naar een nieuw watersysteem: zijn we de gebruikers of verzorgers van ons water?
Onderdeel van Embassy of Water

Nederlanders zijn al eeuwenlang gewend om overtollig water direct af te voeren naar zee. Maar de klimaatcrisis brengt droogte en hoosbuien met zich mee. Dat vraagt om een andere manier van omgaan met water. Wat gebeurt er als we het kostbare element niet meer voor lief nemen? Water vertragen, verzorgen en infiltreren wordt de norm.

Photo by Markus Spiske

Waterwelzijn moet bovenaan staan, vinden initiatiefnemer Anouk van der Poll en samenwerkingspartners Waterschap de Dommel, provincie Noord-Brabant, Brabant Water en de gemeente Eindhoven. Design speelt een belangrijke rol in de omslag naar een nieuw watersysteem in balans.

Verschillende ontwerpers duiken voor de Embassy of Water in de wereld van water. Ze kijken door een designbril naar vraagstukken als: hoe kun je water lenen zonder de natuurlijke kringloop te verstoren? Hoe kunnen we water zien als een levend element in plaats van een product? Hoe kunnen we denken en handelen vanuit water?

De Embassy of Water schetst een beeld van een supertoekomst waarin veerkrachtig en overvloedig water een belangrijke plaats inneemt. Wil je meer weten of meedoen? Bezoek de Embassy tijdens DDW online. Of bekijk op 21 oktober de talk over strategie├źn om consumenten te verleiden tot een meer bewuste en doordachte consumptie van drinkwater.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube