3x Goed nieuws voor de Embassy of Water

De afgelopen drie jaar heeft de Embassy of Water samen met haar vaste waterpartners een belangrijke stap gezet in de watertransitie. Er is hard gewerkt om een stevige basis voor innovatief waterontwerp neer te zetten. Dat is gelukt! De Embassy is een vrijplaats geworden waar ontwerpers zich op innovatieve wijze bezighouden met water- en klimaatopgaven. En, met een nieuwe vaste locatie en nieuwe partners, zit de Embassy niet stil!

Type Actueel
Gepubliceerd op 11 augustus 2021
Onderdeel van Embassy of Water
Actueel
3x Goed nieuws voor de Embassy of Water
Onderdeel van Embassy of Water

Embassy of Water strijkt neer in Designhuis

De komende drie jaar werkt de Embassy samen met haar waterpartners aan een jaarronde programmering vanuit het nieuwe hoofdkwartier, ‘Designhuis’ in Eindhoven. Pal naast de rivier De Dommel, organiseert de Embassy straks exposities, evenementen en ontmoetingen. Wil je de huidige expositie bezichtigen? Maak dan een afspraak met de curator, Anouk van der Poll!

Waterpartners zetten handtekening

Alle waterpartners hebben deze zomer hun handtekening gezet onder een samenwerkingsplan. Brabant Water, de provincie Noord-Brabant, Waterschap De Dommel en de gemeente Eindhoven slaan de handen ineen met de Embassy en World Design Embassies. Samen met verschillende ontwerpers gaan ze aan de slag het versnellen van de watertransitie. Op Dutch Design Week 2021 kun je de eerste resultaten zien in een expositie rondom het thema ‘Water co-habitation’.

Matthijs Schouten vertolkt de nieuwe stem van water

In de beslissingen die wij als mensen nemen, zien we water nog te vaak als product. De Embassy pakt dat anders aan en betrekt de daarom in alle overleggen met partners en ontwerpers, de stem van water. Vorig jaar werd water vertolkt door wateronderzoeker Cees Kamp. Hij geeft het stokje nu door aan ecoloog en filosoof Matthijs Schouten. Volgens Schouten moeten we onze relatie met de natuur herzien. Hoe gaat dat zich vertalen naar onze omgang met water?

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube