Designtraject Embassy of Water 2020 van start!

Met een wervelende kick off proostten de deelnemers op een goede watertransitie

Type Actueel
Gepubliceerd op 18 september 2020
Onderdeel van Embassy of Water
Actueel
Designtraject Embassy of Water 2020 van start!
Onderdeel van Embassy of Water

Klimaatverandering zorgt voor lange periodes van droogte en extreme buien. Er is nog steeds water in overvloed, stelt de Embassy of Water tijdens de startbijeenkomst voor de Dutch Design Week. Overvloed? Het regent nog altijd genoeg, maar door toenemende verdamping en waterverbruik, neemt de droogte toe. Natuur, landbouw en gemeentes lijden onder de aanhoudende droogte, terwijl hoosbuien zorgen voor wateroverlast. De Embassy of Water zoekt naar natuurlijke manieren om water vast te houden als het valt en te gebruiken als het nodig is. Een transitie in onze omgang met water is nodig.

De Embassy of Water is de schakel tussen gebruikers van water, beleidsmakers en water zelf. Waterschap De Dommel, Brabant Water, gemeente Eindhoven en provincie Noord-Brabant gaan samen met ontwerpers en gebruikers de dialoog aan. Wat hebben alle partijen van elkaar nodig om samen een waterbalans te creëren? Hoe kunnen ervoor zorgen dat we de natuurlijke waterkringloop niet verstoren? En wat kan design doen om dit proces te ondersteunen en misschien wel te versnellen?

  • Stel je voor dat je water niet aftapt en vervuilt, maar leent en schoon teruggeeft.
  • Stel je voor dat we water als uitgangspunt nemen bij de keuzes die we maken.
  • Stel je voor dat we elke druppel opvangen en infiltreren in een gezonde bodem of hergebruiken.

Ontwerpers Lotte de Haan, Bernhard Lenger en Anne van Strien gaan met deze en andere vragen aan de slag. Hun eerste reacties tijdens de kick off:

  • “Iedereen heeft water nodig. Water in de buurt verhoogt de leefbaarheid met duizend procent.”
  • “Water moet een nieuwe rol krijgen in onze samenleving”.
  • “We moeten de relatie tussen mens en natuur herstellen”.

De Embassy of Water dompelt bezoekers onder in de toekomst van water. Bezoek tijdens de Dutch Design Week deze proeftuin vol spannende, praktische en innovatieve ontwerpen op het gebied van water, natuur en design.

Photo by NASA
Photo by NASA
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube