Nature Building Kit

De Nature Building Kit is een interactieve en mobiele installatie, geïnspireerd op het biobased paviljoen The Exploded View Beyond Building. De kit maak deel uit van het Nature Building Project dat een breed publiek betrekt bij het bouwen aan een duurzamere leefomgeving. De 12 modulaire houten frames en meer dan 30 biobased bouwmaterialen kunnen door middel van magneten aan elkaar gekoppeld worden.

De watertransitie biedt kansen voor duurzame landbouw én emissieloze woningbouw. Traditionele bouwmaterialen vervangen we door biobased materialen zoals lisdodde en riet. Deze planten groeien in het water, en de teelt ervan zorgt voor een toename van biodiversiteit, neemt stikstof en fosfor op en zuivert het oppervlaktewater.

Het Nature Building Project is een concept van Company New Heroes en ontwikkeld in samenwerking met NEMO Science Museum en Biobased Creations. De Nature Building Kit was tijdens DDW22 te zien bij de Embassy of Circular & Biobased Building.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
Nature Building Kit
Onderdeel van Embassy of Water
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube