Een reflectie van water

Installatie door Studio Corvers. Soundscape en lichtontwerp door Tim Vermeulen. Tekst door Curator Anouk der Poll en Stem van Water Lydia Fraaije, in samenwerking met alle Embassy of Water partners.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
Een reflectie van water
Onderdeel van Embassy of Water

De Embassy of Water wil een beweging in gang zetten die zorgt dat we op een andere manier met water omgaan. Maar waarom eigenlijk? Wat is de aanleiding? Hoe zit het huidige systeem eigenlijk in elkaar? Studio Corvers ontdekte in de onderzoeksfase voor het ontwerp van deze expositie dat er uiteenlopende antwoorden kwamen op vragen als: “Waar komt het water uit de kraan vandaan en waar gaat het naartoe zodra het door het putje wegstroomt?”

Dit was de aanleiding om een toegankelijke introductie te ontwerpen. En wie kan het beter vertellen dan Water zelf?

De theatraal vormgegeven installatie ‘Een reflectie van Water’ brengt de natuurlijke en menselijke waterkringloop terug tot twaalf gevulde containers. De installatie wekt een verlangen op naar een nieuwe relatie met water.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube