Bodies of Water

Waterkwaliteit is essentieel voor een gezonde leefwereld voor mens, dier en ecosysteem. Helaas is de waterkwaliteit van Nederland de slechtste van Europa. De Kaderrichtlijn Water (KRW) is een Europese wet die tot doel heeft de waterkwaliteit in Europa te verbeteren. Het lijkt erop dat Nederland de KRW-doelstelling van 2027 niet gaat halen.

Waar gaat het over als we het over waterkwaliteit hebben? En hoe kunnen mensen zich daartoe verhouden? Bodies of Water (BoW) is een serie zwemkleding die de onzichtbare kwaliteit van onze waterlichamen zichtbaar maakt. Het grafisch patroon van de badkleding beweegt mee met indicatoren die de leefbaarheid van ons water weerspiegelen. Het reageert op het water waar jij in zwemt.

Met zwemkleding als tweede huid geeft BoW de kwetsbaarheid terug aan een urgent probleem. Het maakt een abstracte kwestie, met veel bureaucratische taal, bespreekbaar voor iedereen.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
Bodies of Water
Onderdeel van Embassy of Water

Project door: Fides Lapidaire en TwynstraGudde

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube