Water leeft in Eindhoven!

De Embassy of Water zet tijdens de Dutch Design Week het fenomeen water in de spotlights. Laat je inspireren door waterontwerpen die je blik op water veranderen en praat mee tijdens diverse online evenementen. We zien je heel graag vanaf 17 oktober.

Type Actueel
Gepubliceerd op 14 Oktober 2020
Onderdeel van Embassy of Water
Actueel
Water leeft in Eindhoven!
Onderdeel van Embassy of Water

“Water leeft”, zeggen verschillende ontwerpers met hun werken. “Water is geen product, water heeft een stem waar we naar kunnen leren luisteren. Water vol vis en micro-organismen is gezonder. We moeten weer voor water zorgen.” Dit zijn zomaar een paar stellingen die je bij de Embassy of Water kunt verwachten dit jaar.

Social designer Bernhard Lenger levert met zijn werk “The Water Animals” voor de Embassy of Water een bijdrage aan de transitie van water als product naar water als metgezel. Om anders met water te leren omgaan, ontwierp Lenger waterdieren om voor te zorgen. Van waterhamster tot waterwalvis: welk dier  kies jij en waarom? Doe de waterdier-quiz en neem deel aan de evenementen.

Deep designer Anne van Strien laat met een aantal podcasts de stem van water horen.

Deep designer Anne van Strien laat met een aantal podcasts de stem van water horen.

Deep designer Anne van Strien laat met een aantal podcasts  de stem van water horen. Ze laat in een virtuele ceremonie WaterWijzen aan het woord. Wat heeft water ons te zeggen? Hoe kunnen we beter luisteren? Laat je meevoeren met de stroom en ontdek dat water geen product is, maar iets veel diepers dan dat. Anne van Strien gaat ook graag met jou in gesprek. Wees welkom bij de twee evenementen “9 Druppels bewustzijn”  op zondag 18 oktober 14:00 – 15:30 uur en “Council van WaterWijzen ” op maandag 19 oktober 14:00 – 15:30 uur.

Het is belangrijk om het gesprek aan te gaan om anders naar water te kijken. In dat idee zit een deel van de transitie die zo hard nodig is. Want droogte, hoosbuien en watervervuiling vragen om een omslag in hoe we met water omgaan.

Daarom nodigen we iedereen uit om oude ideeën over water los te laten en met ons in een nieuwe wereld te duiken waarin water een levend, gemeenschappelijk en kostbaar element is. Doe je mee? Bezoek vanaf 17 oktober de virtuele expositie en de evenementen bij de Embassy of Water.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube