Melting Heart

Fotograaf Diewke van den Heuvel maakt klimaatverandering zichtbaar in deze po√ętische ode aan de Aletschgletsjer. Als gevolg van de opwarming van de aarde smelt deze Zwitserse gletsjer zo snel, dat hij over 70 jaar waarschijnlijk al verdwenen is. Het verdwijnen van de gletsjer heeft grote gevolgen voor de mensen en rivieren in de wijde omtrek.

Al zeven jaar lang documenteert Van den Heuvel dit proces en vertelt daarmee het verhaal van water en klimaatverandering. Elke keer weer ziet ze de grens van de gletsjer verschuiven en wordt het door het smelten steeds gevaarlijker om op of onder de gletsjer te komen. Ze legt de diepgaande band vast tussen mens en natuur, rouwend om dit verlies en op zoek naar een hernieuwde verbinding met ons DNA. Wij zijn tenslotte de natuur.

Diewke van den Heuvel is een activistisch fotograaf en filmmaker die een grote verantwoordelijkheid voelt om de wereld beter en rechtvaardiger te maken.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
Melting Heart
Onderdeel van Embassy of Water
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube