i
Aanmelden

Dit event is helaas gecanceld. Meld je hier aan als je op de hoogte wilt blijven voor de nieuwe datum!

Registreer

Lezing en workshop: In contact met de Stem van Water – afgelast!

Dit event is helaas gecanceld. We gaan de bijeenkomst verzetten naar een ander moment, waar we met meer aandacht naar de Stem van Water kunnen luisteren. Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan via dit formulier.

Type event Talk, Workshop
Datum & tijd

20 Okt 2021 - 11:00 - 16:00

Locatie Designhuis
Stadhuisplein 3
5611 EM Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Water
Event
Lezing en workshop: In contact met de Stem van Water – afgelast!
Onderdeel van Embassy of Water

Wateronderzoeker Cees Kamp en natuurfilosoof Matthijs Schouten delen hun inzichten en laten je zelf ervaren hoe je de verbinding met de Natuur kunt herstellen. Een relatie met de Natuur, met Water, is een ongelofelijk belangrijk uitgangspunt als basis voor een duurzame toekomst.

Lezing en workshop

De stem van Water zit regelmatig aan tafel bij de Embassy of Water om ervoor te zorgen dat er in de designtrajecten steeds gewerkt wordt vanuit het perspectief van water. Curator Anouk van der Poll nodigde vorig jaar Cees Kamp uit om de stem van water te vertolken en dit jaar is het de beurt aan Matthijs Schouten. In het eerste deel van deze dag stellen de stemmen van water zich voor. Tijdens de workshop leren de deelnemers hoe ze weer in contact kunnen komen met de natuur.

Zelf luisteren naar deze Stem.

In het eerste deel van deze workshop vertellen beide stemmen over hun ontdekkingsreis. Hoe leerden zij de klank van de natuur en van water weer verstaan én hoe laten ze die klinken. Na de lunch gaat u zelf op onderzoek. Hoe het is om uw zintuigen te openen en naar de stem van de natuur en water te (kunnen) luisteren? Wat moet u daarvoor doen, of juist laten? Leer hoe u opnieuw contact kunt maken met de natuur.

Verbaas en verheug u op deze ongewone dag over een gewoon onderwerp.

Programma: let op: afgelast

11:00 – 11:40 Inleiding Cees Kamp (stem van water 2020)

11:40 – 12:30 Inleiding Matthijs Schouten (stem van water 2021)

12:30 – 13:30 Lunch

13:30 – 14:30 (Her)verbinden met Natuur and Water (Matthijs Schouten)

15:00 – 16:00 De zintuigen openen; ervaringsexperimenten met water (Cees Kamp)

De onderdelen voor en na de lunch zijn ook los bij te wonen en kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels worden gegeven, afhankelijk van de wensen van het publiek.

Cees Kamp (1964) studeerde chemische technologie aan de TU Delft en volgde ook een opleiding in de psychologie. In 1995 reisde hij naar het Altaj gebergte in Rusland. Daar was een duik in de rivier de Katun het begin van een zoektocht die nog altijd voortduurt. Wat is water eigenlijk? Hij deed 10 jaar wetenschappelijk onderzoek naar het vitaliseren van water. In co-creatie met de Natuur ontwikkelde hij de Turritap. Dit opzetstuk voor de kraan geeft water haar natuurlijk karakter weer terug. En niet alleen water, want de Turritap geeft ook koffie en vruchtensappen een nieuwe dimensie. Watiswater.nl en turritap.nl

Matthijs Schouten (1952) studeerde biologie, Keltische taal- en letterkunde, vergelijkende godsdienstwetenschappen en oosterse filosofie. Na zijn studie werkte hij geruime tijd in Ierland waar hij onderzoek verrichtte naar hoogvenen. Sinds 1992 is hij verbonden aan Staatsbosbeheer. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar in Natuur- en Landschapsbescherming aan de universiteiten van Cork en Galway (Ierland) en bijzonder hoogleraar in de Ecologie en Filosofie van het Natuurherstel aan Wageningen University & Research. Sinds zijn studietijd heeft hij zich verdiept in de rol die natuur speelt in het menselijk denken en hij publiceerde hierover onder meer het boek ‘Spiegel van de natuur’: het natuurbeeld in cultuurhistorisch perspectief.

Locaties

Designhuis
Stadhuisplein 3
5611 EM Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube