WATisER?

Door Studio Rocco Verdult

Van regen negeren naar regenereren.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
WATisER?
Onderdeel van Embassy of Water

Soms regent het maandenlang nauwelijks, en dan ineens komt het met bakken uit de hemel. Maar als het eindelijk regent, verdwijnt het ook gauw weer. In plaats van op een natuurlijke ma-nier in de bodem te zakken, stroomt het water via daken, tegels en asfalt door de put de riolen in en wordt afgevoerd naar zee. We hebben daardoor de natuurlijke watercyclus in feite gehalveerd. Daar komt nog eens bij dat regenwater door toenemende hitte verdampt en dat we steeds meer grondwater oppompen. Hierdoor hebben we zelfs in Nederland een tekort aan water.

Om deze waterschaarste tegen te gaan, moeten we het kostbare regenwater opvangen, zo lang mogelijk vasthouden en zorgen dat het kan infiltreren in de bodem.

In opdracht van de Embassy of Water verbeeldt social designer Rocco Verdult op speelse wijze inspirerende voorbeelden, die ervoor zorgen dat het watersysteem zich kan herstellen (regenereren). De persoonlijke verhalen van bewoners, bouwers, ondernemers, bestuurders en andere waterhelden laten zien dat het kan. Idee├źn en technieken zijn er genoeg om een waterpositieve samenleving op te bouwen. Ook jij kan een bijdrage leveren aan de veerkracht en gezondheid van het hele water-ecosysteem. Laten we regen niet langer negeren maar gaan regenereren!

Meer over Studio Rocco Verdult

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube