WDE Talk: Hoe kunnen we samenleven met water?

Een stortvloed aan water deze zomer. De droogte van de zomers ervoor. Deze weersomstandigheden maken duidelijk dat onze relatie met water moet veranderen, ziet Anouk van der Poll, curator van de Embassy of Water. We zien het als een product dat altijd tot onze beschikking staat; om te drinken, je in te wassen en om mee te wassen. Water krijgt nooit iets terug. Maar het raakt op. En soms is er teveel.

Type event Talk
Datum & tijd

11 Nov 2021 - 16:00 - 17:00

Locatie Virtual
Onderdeel van Embassy of Water
Event
WDE Talk: Hoe kunnen we samenleven met water?
Onderdeel van Embassy of Water

De Embassy of Water plaatst de mens weer terug in het natuurlijke water-ecosysteem en laat zien dat de watertransitie meer is dan vasthouden, vertragen en infiltreren. Samen met ontwerpers en partners, onderzoekt de Embassy hoe architectuur en ontwerpkracht kunnen bijdragen aan een centrale, respectabele rol voor water. Eén in het hart van de samenleving. Op Dutch Design Week (DDW) zetten ontwerpers Axel Coumans en Fides Lapidaire met hun Mensput-Wensput aan tot nadenken; “Wat voor mensen zou water zich wensen?” Lapidaire sluit aan en vertelt over de rol die zij denkt dat ontwerp kan spelen bij water cohabitation. 

Met ontwerper Peter Scheer spreken we over zijn werk, Semilla Sanitation Hubs. Met dit toegepaste werk wil Scheer de oplossing bieden voor twee problemen: 650 miljoen mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater, en één miljard mensen hebben geen toilet. Semilla Sanitation Hubs heeft een sanitaire unit ontwikkeld, waarin mensen uit rampgebieden, vluchtelingenkampen en ontwikkelingslanden naar het toilet kunnen én hun handen kunnen wassen.

Conny van Rooij, Adviseur Innovatie bij Waterschap De Dommel en Karla Niggebrugge, Beleidsmedewerker Water bij Provincie Noord-Brabant vertellen meer over hun rol en belang van de Embassy, en hoe zij samenwerken met ontwerpers binnen hun organisaties. Waar willen ze naartoe en wat levert het hen op?

Locaties

Virtual

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube