Vortex-technologie

De afdeling Applied Water Physics van Wetsus, onderzoeksinstituut voor watertechnologie, doet onderzoek naar de werking van de vortex om een technologie te ontwikkelen voor duurzaam en milieuvriendelijk watergebruik.

Vortexen zijn de draaikolkjes die je ziet in beekjes en rivieren. De Oostenrijkse wateronderzoeker en visionair Viktor Schauberger (1885 – 1958) ontdekte dat water zichzelf door middel van deze natuurlijke beweging gezond en levendig houdt. De hyperbolische trechter kan ingezet worden als waterbeluchter. Beluchting van water met deze draaikolkmethode kan daardoor veel goedkoper en sneller dan bij de huidige technieken.

Drie generaties lang hebben de Schaubergers inspiratie uit de natuur gehaald om technologische vooruitgang te ontwikkelen. Omdat ze geloven dat de manier waarop de natuur het doet, de beste manier is.
 De Embassy of Water wil deze technologie en andere nieuwe kennis aan een breder publiek laten zien, met name aan ontwerpers. Designkracht kan helpen bij de doorvertaling naar mogelijke toepassing op de markt.

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
Vortex-technologie
Onderdeel van Embassy of Water

Project door Wetsus, onderzoeksinstituut voor duurzame watertechnologie

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube