Li An Phoa nieuwe Stem van Water

De Embassy of Water verwelkomt ecoloog, filosoof en waterexpert Li An Phoa als de nieuwe Stem van Water. Zij zal het water vertegenwoordigen in gesprekken over watervriendelijke woningbouw met diverse partners uit de water- en bouwwereld.

Type Actueel
Gepubliceerd op 28 juli 2022
Onderdeel van Embassy of Water
Actueel
Li An Phoa nieuwe Stem van Water
Onderdeel van Embassy of Water

We gebruiken water vaak als een product. Het stroomt schijnbaar moeiteloos en overvloedig uit de kraan. Maar droogte en vervuiling bedreigen de waterkwaliteit en waterbeschikbaarheid in Nederland. Inmiddels zijn veel mensen daarvan doordrongen. Slimme waterontwerpen kunnen er voor zorgen dat elke druppel wordt opgevangen en bespaard. Maar in deze watertransitie is een andere blik op onze relatie tot water net zo belangrijk. De Embassy of Water laat bij gesprekken over water ook de Stem van Water aanschuiven, om water als levende entiteit de stem te geven die het verdient. Zo worden beslissingen over woningbouw en de leefomgeving steeds vaker genomen vanuit het oogpunt van wat water nodig heeft.

Li An Phoa is oprichter van Drinkable Rivers en vraagt door middel van wandelingen en onderwijs aandacht en probeert mensen in actie te krijgen voor een wereld met drinkbare rivieren. Zo wandelde ze onder andere duizend kilometer van de bron van de Maas naar de monding en mobiliseerde ze onderweg inwoners, burgemeesters en andere geïnteresseerden om de rivier met andere ogen te bekijken en het water te helpen herstellen. Ze schreef met Maarten van der Schaaf het boek ‘Drinkbare Rivieren’ en maakte een documentaire voor de NPO over de drinkbare Maas. Tijdens Dutch Design Week 2022 neemt zij een prominente rol in als de Stem van Water bij de Embassy of Water.

Li An Phoa - credits: Henk Ganzeboom
chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube