Programma Embassy of Water bekend

We staan aan het begin van een grote watertransitie. Van regenwater afvoeren, naar elke druppel infiltreren én koesteren. De ontwerpers van de Embassy of Water zetten water op de eerste plaats en dagen ons uit om anders naar water te kijken. Maar hoe doe je dat?

Type Actueel
Gepubliceerd op 12 Oktober 2020
Onderdeel van Embassy of Water
Actueel
Programma Embassy of Water bekend
Onderdeel van Embassy of Water
Illustration by Mariska Lamiaud

Social designer Bernhard Lenger levert met zijn werk voor de Embassy of Water een bijdrage aan de transitie van water als product naar water als metgezel. Om anders met water te leren omgaan, ontwierp Lenger waterdieren om voor te zorgen. Help de waterhamster om minder hard te werken door de kraan vaker dicht te doen en haal de tegels uit je tuin om de waterneushoorn ruimte te geven om te rollen. Welk dier kies jij en waarom?

Deep designer Anne van Strien laat met een aantal podcasts de stem van water horen. Ze laat WaterWijzen aan het woord en gaat ook graag met jou in gesprek. Wat heeft water ons te zeggen? Hoe kunnen we beter luisteren? Laat je meevoeren met de stroom en ontdek dat water geen product is, maar iets veel diepers dan dat.

De virtuele expositie van de Embassy of Water bevat meer waterwerken. Zo introduceren The Weather Makers de kraamkamer van een magisch wezentje dat waterkwaliteit verbetert en biodiversiteit vergroot. Nova Innova laat zien hoe micro-organismen stroom kunnen opwekken, Erik Melander bouwde een brug voor vissen en Studio 1:1 ontwikkelt een Droogteschap om het waterschap de toekomst in te loodsen.

We ontmoeten je graag vanaf 17 oktober in de virtuele expositie en tijdens de verschillende events tijdens de Dutch Design Week.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube