Toolkit Stem van Water

Door Chiara Treglia, tini studio

De Toolkit Stem van Water helpt bouwbedrijven om rekening te houden met de wensen en het welzijn van water tijdens het bouwen van nieuwe woningen. 

Type Project
Onderdeel van Embassy of Water
Project
Toolkit Stem van Water
Onderdeel van Embassy of Water

Bij de Embassy of Water is de Stem van Water altijd aanwezig om het perspectief van water te vertegenwoordigen aan de vergadertafel. Zo werken we samen mét water, in plaats van te praten óver water. De Embassy of Water nodigt overheden en bedrijven op die manier uit om beslissingen te maken vanuit het oogpunt van het water. Designer Chiara Treglia presenteert tijdens Dutch Design Week 2022 een toolkit waarmee woningcorporaties en projectontwikkelaars water als belangrijke stakeholder kunnen betrekken bij het bouwen van nieuwe woningen. Het is een interactieve ervaring die bouwbedrijven helpt om het perspectief van water in hun dagelijks werk voor ogen te houden.

In het Designhuis in Eindhoven komen woningcorporaties, ontwikkelaars, ontwerpers en stemmen van water samen om de eerste stappen te zetten richting regeneratieve stedelijke ontwikkeling. Dat is nodig, want zoet water wordt steeds schaarser door klimaatverandering en vervuiling. Ons huidige systeem is erop gericht water te gebruiken en vies weg te spoelen. Regeneratief waterontwerp zorgt ervoor dat nieuwe woningen water herstellen en vitaler teruggeven aan de natuur. Daarvoor is een verandering van denken én handelen nodig. De Toolkit Stem van Water begeleidt de bouwwereld stap voor stap naar in de ontwikkeling van watervriendelijke en waterherstellende woningen. 

Lees meer over tini studio.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube