i
Aanmelden

Meld je hier aan om mee te doen met het spel.

Registreer

Speel mee met het spel ‘Noord Vertrekt!’

Wat doe je met het ongemak van een toenemend risico dat je huis, je buurt, je stadsdeel onder water komt te staan? Vertrek je, of blijf je? Zet je er samen met de buren de schouders onder, of red je je eigen hachje? Om daar achter te komen, speel je het Noord Vertrekt! bordspel van Hugo Schuitemaker. Hij bedacht het spel om te zien hoe bewoners denken over een nieuwe toekomst in Amsterdam-Noord, als het waterpeil stijgt. De emoties lopen bij de spelers al snel op. Dat gaat van verwondering tot verwarring, van frustratie tot hoop. Nieuwsgierig naar wat het spel bij jou teweegbrengt? Tijdens de DDW is er op vrijdag 22 oktbober: 14:00-16:00 een open begeleide speelronde van Noord Vertrekt. Meld je aan en speel mee!

Type event Workshop
Datum & tijd

22 Okt 2021 - 14:00 - 16:00

Locatie Designhuis
Stadhuisplein 3
5611 EM Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Water
Event
Speel mee met het spel ‘Noord Vertrekt!’
Onderdeel van Embassy of Water

Noord Vertrekt is een groot bordspel waarin je als bewoner samen met anderen vecht tegen de stijgende zee en verliest. Je blikt terug op het tevergeefs willen behouden van de status quo.

Voor het eerst kunnen wij voorzien dat generaties na ons het naar onze maatstaven niet vanzelfsprekend beter krijgen dan wij. Er is onzekerheid over de snelheid waarmee de zeespiegel stijgt. Maakbaarheidsdenken, het zelfbeeld van Nederlanders als winnaars van de strijd tegen het water en blind vertrouwen in een verdedigingsstrategie die niet mag falen, leiden tot een belevingskloof tussen burgers en overheid. Dit staat een noodzakelijk nieuw discours van onzekerheidsacceptatie en resilience in de omgang met water in de weg.

Als ontwerper brengt dit mij tot de vraag: hoe kan een gespeelde toekomst met een veel hogere zeespiegel, burgers zich leniger laten verhouden tot elkaar, toekomsten en de overheid?

Hugo Schuitemaker is ontwerper en social designer met een grote interesse in waterveligheid en watermanagement. Hugo wil graag de menselijke kant van ingewikkelde sociale vraagstukken snappen. En daar veelzijdige oplossingen voor bedenken, niet alleen voor anderen maar ook vooral samen met anderen. Want alleen met elkaar kun je nieuwe inzichten testen en verwezenlijken! In zijn geval is social design vaak ook future design, een zoektocht naar nieuwe manieren om dingen te doen.

 

Meer Minder

Locaties

Designhuis
Stadhuisplein 3
5611 EM Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube