i
Enkel genodigden

Ben je geïnteresseerd in dit evenement? Stuur een mail naar jelleke.raats@dutchdesignfoundation.com

Embassy of Food conferentie

De wereld achter ons voedsel is broodnodig toe aan verandering. Maar grote veranderingen vragen om nieuwe vormen van samenwerking én verbeeldingskracht om een alternatief vorm te kunnen geven. Er gebeurt gelukkig al veel: van stedelingen die samen lokale voedselbossen opzetten tot initiatieven waarbij vlees en zuivel groeien zonder dat hier ook maar één dier bij komt kijken. Maar, we leven ook in een tijd waarin niet iedereen het eens is met het toekomstbeeld dat een ander schetst. Wij geloven dat precies daar – de ruimte waar diverse meningen elkaar kruisen- de sleutel ligt voor verandering. En dat verbeeldingskracht nodig is om anders naar onze gemeenschappelijke uitdaging te kijken.

Type event Conference
Datum & tijd

26 Okt 2023 - 13:00 - 17:30

Locatie Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Food
Event
Embassy of Food conferentie
Onderdeel van Embassy of Food

Tijdens de conferentie leggen we de focus op dat we de verschillen in onze kwaliteiten kunnen (her)kennen en (her-) waarderen. Want iedereen is anders en handelt anders, en juist bij hele complexe transities kunnen we niet allemaal het geheel nog overzien. Maar het goede nieuws is: we hoeven het ook niet allemaal zelf te kunnen. Juist als we die diversiteit aan ontwerpkwaliteiten en kennis inzetten, en ruimte geven aan elkaars maakkracht, kunnen we samen een grotere beweging inzetten.

De conferentie van de Embassy of Food brengt om die reden 100 experts samen uit de voedselsector en ontwerpwereld om nieuwe verbindingen te maken en zo gezamenlijk te werken aan een nieuwe zienswijze en benadering als het gaat om de toekomst van ons voedselsysteem. Vanuit de Embassy of Food geloven we namelijk dat iedereen die we samenbrengen een belangrijk onderdeel is in de zoektocht naar een totaaloplossing. Net zoals een gezonde bodem bestaat uit diverse micro-organismen die samenwerken en elkaar versterken, willen we bestaande fragmenten van kennis en expertise verbinden en integreren voor een vernieuwende manier van kijken. Complexe uitdagingen vragen om diverse perspectieven, door het samenbrengen van een mix aan vaardigheden en expertise kunnen we zo anders naar de uitdaging kijken en er op handelen.

Programma

13.00 – 13:30u: Inloop
13.30 – 16.00u: Programma
16.00 – 17.30u: Netwerkmoment en borrel

Sprekers

Jetske van Oosten
Nadia Zerouali
Floris Visser
Zoë Robaey
Pieter van der Valk
Barbara Vos

Praktische informatie

De conferentie is gratis bij te wonen en er is geen DDW ticket voor nodig.

Locaties

Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube