Sprekers uit binnen- en buitenland tijdens de Embassy of Food

De Embassy of Food is terug en hoe. Met een programma dat de volle breedte van het vakgebied bestrijkt, valt er dit jaar veel te kiezen. Het gaat over esthetiek, wetenschap, gezondheid en identiteit, met food-experts uit binnen- en buitenland.

Type Actueel
Gepubliceerd op 15 Oktober 2020
Onderdeel van Embassy of Food
Actueel
Sprekers uit binnen- en buitenland tijdens de Embassy of Food
Onderdeel van Embassy of Food

Tijdens DDW (17 t/m 25 oktober) biedt de Embassy of Food een vrijwel dagelijks programma van online talks en lezingen. Curator Jorn Konijn brengt dit jaar een mix van terugkijken en vooruitblikken. Tussen 19 en 25 oktober kun je je elke avond tussen 20.00 en 21.00 uur onderdompelen in de wereld van fooddesign.

De aftrap is op maandag 19 oktober met Food Design: Current State of Affairs. Drie ontwerpers op het gebied van eten, Annelies Hermsen, Chloé Rutzerveld en Marije Vogelzang, gaan elk op hun eigen manier in op bijzondere ontwikkelingen in de wereld van food.

Edible Growth by Chloé Rutzerveld
Edible Growth by Chloé Rutzerveld

Een van de huidige trends op eetgebied is een steeds grotere vraag naar plantaardig eten. Marjon Krol, van het ZLTO-programma Foodlab Pulses, legt op donderdag 22 oktober uit hoe we meer Nederlandse peulvruchten op ons bord krijgen. Vleesvervangers zijn namelijk steeds normaler, alleen de ingrediënten voor die burgers, worden nog vooral uit het buitenland gehaald. Krol vertelt over de voordelen van soja, veldbonen, erwten, lupines en bruine bonen voor onze gezondheid en klimaat, maar ook voor onze eigen bodem.

Het hele programma van de Embassy of Food tijdens Dutch Design Week (17-25 oktober 2020) is te vinden op de website.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube