Welkom bij
The Embassy of Safety

De Embassy of Safety onderzoekt hoe ontwerp en beleid samen kunnen komen in het veiligheidsdomein. Met elkaar zoeken we nieuwe denkrichtingen en oplossingen om onze maatschappij zo veilig mogelijk te maken.

Voorgaande jaren

Veiligheid is vaak een knelpunt binnen complexe sociale vraagstukken. De antwoorden komen meestal vanuit bestaande structuren en protocollen, terwijl sommige situaties om een alternatieve benadering vragen. Ontwerpers kunnen met nieuwe concepten en prototypes ruimte creëren voor een andere aanpak binnen het bestaande, statische systeem. Daarbij is kennis en draagvlak nodig van beleidsmakers en experts, die we vinden bij de partners van de Embassy. In de Embassy werken we met een brede coalitie aan partners: Vereniging Nederlandse Gemeenten, Aanjaagteam Ondermijning, Reclassering en OM spaces.

Dutch Design Week 2020 was het startpunt van een langlopende samenwerking met ontwerpstudio’s, die zich richtte op preventie van ondermijning op wijkniveau. Hoe kunnen we de weerbaarheid van bewoners in kwetsbare wijken vergroten? Speciale aandacht werd besteed aan jongeren die dreigen verleid te worden door het snelle geld in de criminaliteit. Het eerste kleine drugstransport is zo gebeurd, maar op lange termijn kan deze keuze grote consequenties hebben. Hoe kunnen we deze jongeren het inzicht en de handvatten bieden om een ander pad te kiezen?

De Embassy is momenteel druk bezig met een doorontwikkeling naar 2021. Houd deze pagina goed in de gaten voor de laatste updates.

Voorgaande jaren

Programma

Embassy of Safety
Projects
Toon enkel:

Burgemeester meets Designer

14 okt 2020

From the police with love

14 okt 2020

No place for sextrafficking

14 okt 2020

Pop-up store ONDERSCHAT

14 okt 2020

What if Lab LIVE: Safety Matters

14 okt 2020

XTC, daar zit een luchtje aan!

14 okt 2020

Afgelopen

Topics
Toon enkel:
 • Longread
 • Nieuws
 • Podcast
 • Video
Nieuws

Ontwerpen met gedetineerden

22 dec 2020
Nieuws

In gesprek met de Social Design Politie

10 dec 2020
Video

Terugkijken: WDE Talks @ Pakhuis de Zwijger: Safety

8 dec 2020
Podcast

Safety Podcast

17 nov 2020
Video

Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

19 jun 2020

Partners of Embassy of Safety

 • Vereniging van Nederlandse Gemeenten

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is de organisatie die alle gemeenten in Nederland en de overzeese gebieden verbindt. De vereniging heeft als doel om de lokale overheid te versterken, zodat gemeenten hun inwoners optimaal kunnen bedienen.

  Link to Vereniging van Nederlandse Gemeenten
 • Aanjaagteam Ondermijning

  Nederland moet een minder aantrekkelijk land voor ondermijnende criminaliteit worden. Daarom is de aanpak van ondermijning een speerpunt van het kabinet. De Rijksoverheid wil niet dat criminelen het voor het zeggen krijgen. Daarom probeert de Rijksoverheid beter zicht te krijgen op ondermijning.

  Link to Aanjaagteam Ondermijning
 • Dutch Design Foundation

  Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft in het probleemoplossende vermogen van designers om de wereld een betere plek te maken. DDF biedt designers daarom kansen, ondersteuning, publiciteit en een platform.

  Link to Dutch Design Foundation
 • CLICKNL

  De creatieve industrie is een aanjager van innovatie. Ze levert mensgerichte oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Om die impact te kunnen blijven leveren, wil CLICKNL, TKI van de topsector Creatieve Industrie, de kennisbasis van de creatieve professional vergroten. Daarmee versterken ze de sector, en het innovatievermogen van Nederland.

  Link to CLICKNL

Blijf op de hoogte.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin