Welkom bij
The Embassy of Safety

De Embassy of Safety is een plek waar we gezamenlijk zoeken naar oplossingen voor veiligheidsvraagstukken. We richtten ons hierbij vorig jaar op de vraag: ‘Is veiligheid een recht?’

Voorgaande jaren

Door de invloed en druk die criminelen op onze samenleving uitoefenen raken normen vervaagd en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Gezagsdragers geven aan lastig grip te krijgen op deze vorm van criminaliteit en geven aan hulp nodig te hebben bij de bestrijding hiervan. Tegelijkertijd zien burgers voor zichzelf hierin geen rol weggelegd. Veiligheid wordt namelijk beschouwd als een recht, iets wat je op kunt eisen zonder dat je er zelf veel voor hoeft te doen.

De dominante manier waarop wij nu veiligheid in de samenleving proberen te bewerkstelligen is door middel van beleid, wetten, regels, protocollen. Daar omheen hanteren we strakke verdeling van taken met hiërarchische structuren. We zoeken houvast in objectief gemeten cijfers. En om onze veiligheid in de toekomst te waarborgen bedenken we technologische toepassingen die data genereren en keuzes maken op basis van algoritmen.

Dat is op zich allemaal goed. Maar de menselijkheid lijkt soms ver te zoeken in deze systemische veiligheidswereld. Terwijl de subjectieve beleving van veiligheid een gevoelskwestie is. Wat als we veiligheid – naast met geweld en systemen – ook met liefde proberen te bewerkstelligen? Vertrouwen, emotie en betekenis zijn immers doorslaggevend voor ons veiligheidsgevoel. Hoe kunnen we actief, met elkaar en vanuit intrinsiek gevoelde verantwoordelijkheid bijdragen aan een veilige toekomst?

In 2019 werkten we aan experimentele projecten die nieuwe betekenisvolle relaties tussen alle betrokkenen smeden. Ook onderzochten we hoe we de daaruit voorkomende netwerken van overheid, burgers en bedrijven zo kunnen ondersteunen dat ze vanuit intrinsiek gevoelde verantwoordelijkheid bijdragen aan een veilige toekomst.

Voorgaande jaren
Programma

Op dit moment is er geen programma voor deze Embassy. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven of lees hier wat we voorgaande jaren hebben gedaan.

2019
Is veiligheid een recht?
View the longread
Topics
Toon enkel:
  • Longread
  • Nieuws
  • Podcast
  • Video
Video

Terugkijken: Virtuele conferentie ‘De kunst van richting te veranderen’

19 jun 2020
Video

Een terugblik op de Embassy of Safety

27 nov 2019
Longread

Is veiligheid een recht?

17 okt 2019
Podcast

Safety door World Design Embassies

17 okt 2019
Longread

Burgemeester meets designer

15 okt 2019
Longread

De beeldtaal van social design. En hoe die verschilt van een klassieke kunsttentoonstelling.

14 okt 2019
Nieuws

What if Lab LIVE

11 okt 2019
Nieuws

Bijtende Bende: 3D-drugsdumptour tijdens Dutch Design Week

11 okt 2019
Longread

Geen nieuwe drugseenheid, minister

7 okt 2019
Nieuws

Heilige boontjes

4 okt 2019
Nieuws

Resultaten Selectiedag What if Lab Safety

4 okt 2019
Nieuws

Social Design Politie

3 okt 2019
Longread

From the police with love

3 okt 2019
Video

Vertrouwen, emotie en betekenis zijn doorslaggevend voor ons veiligheidsgevoel

24 sep 2019
Nieuws

What if… safety matters to everyone?

25 jul 2019

Partners of Embassy of Safety

Blijf op de hoogte.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

icon-arrow-thin icon-close-super-thin