i
Aanmelden

Meld je hier aan!

Registreer

De Nacht Club Academie: workshops social design & ontmoeting in de wijk

De Nacht Club maakte onderdeel uit van de Embassy of Safety tijdens Dutch Design Week 2021. Deze sociaal ontwerp aanpak in verschillende Nederlandse wijken benut de nacht als moment en inspiratie om intieme ontmoetingen tussen bewoners en professionals te creƫren. Op 1 april start een nieuw initiatief: De Nacht Club Academie. Daar werken bewoners, wijkagenten, ambtenaren en andere professionals met elkaar aan openhartige ontmoeting in de wijk.

Type event Workshop
Datum & tijd

1 Apr 2022 - 09:30 - 18:00

Locatie Ventilatiegebouw Maastunnel
Charloisse Hoofd 27
3087 CA Rotterdam
Onderdeel van Embassy of Safety
Event
De Nacht Club Academie: workshops social design & ontmoeting in de wijk
Onderdeel van Embassy of Safety

Op 1 april komen social designers, bewoners en wijkprofessionals samen om van elkaar te leren en plannen te maken: hoe werk je samen aan fijne, veilige en vertrouwde wijken? Welke handvatten biedt social design, en welke inspiratie biedt de nacht? Er is ruimte om elkaar te leren kennen, en kennis te maken met verrassende (nacht) experts. Aan het einde van de dag is een informele borrel en wordt De Nacht Club Academie gepresenteerd.

Meer informatie vind je hier.

Over De Nacht Club Academie

In De Nacht Club Academie leren bewoners en professionals uit verschillende wijken in Nederland en Vlaanderen van elkaar, door samen te doen en maken. We onderzoeken, kijken anders, en proberen uit in de praktijk. Bijzonder is de diverse samenstelling van bewoners en professionals: van een actieve buurtbewoner tot buurtregisseur, van de wijkagent tot een jongere. We testen de academie op 1 april. Later dit voorjaar start een langer programma.

Initiatiefnemers van De Nacht Club zijn social designers Jaap Warmenhoven (Matching Futures) en Marjolein Vermeulen (MV Design).

Partners zijn Gemeente Rotterdam en het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Locaties

Ventilatiegebouw Maastunnel
Charloisse Hoofd 27
3087 CA Rotterdam

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube