Embassy of Safety – Conferentie

Verrassende veiligheid: Nieuw gedrag om de samenleving veiliger te maken.

Type event Conference
Datum & tijd

19 Okt 2021 - 14:00 - 16:00

Locatie Entresol, Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617 AB Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Safety
Event
Embassy of Safety – Conferentie
Onderdeel van Embassy of Safety

In de Embassy of Safety brengen we ontwerp en beleid samen; ontwerpers, toekomstmakers en denkers bundelen hun krachten en geven met elkaar de toekomst vorm. Samen zoeken we naar manieren om onze maatschappij on- en offline zo veilig mogelijk te maken, en de weerbaarheid van mensen te vergroten. Centraal hierin staan de veiligheidsopgaven van deze tijd, zoals het ondermijnende effect van jongeren die in de drugshandel terechtkomen of de toenemende risico’s in het digitale domein. De samenwerkingen tussen veiligheidsorganisaties onderling met onverwachte andere partijen zorgen voor vernieuwing in dit domein: verrassende veiligheid.

Graag nodigen we jou persoonlijk uit om samen met ons de toekomst van veiligheid te verkennen tijdens de Embassy of Safety Conferentie & Tour, op dinsdag 19 oktober in Eindhoven. 

Programma Conferentie

De burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, opent de bijeenomst.

  • Lancering Embassy Lab ’Jonge Aanwas’
    Jongeren en jeugd zijn de toekomst’… alleen ligt die toekomst voor een aantal van hen in de serieuze criminaliteit, vooral drugshandel. Verleidingen zijn groot en de stap naar grof geweld is gauw gemaakt. Er ligt dus een stevige maatschappelijke opgave om deze trend om te buigen. Diverse gemeenten zullen samen met ontwerpers deze handschoen oppakken. Hoe is het voor jongeren om geconfronteerd te worden met deze verleidingen? Mohammed Hedi doet zijn verhaal. Daarna gaan gemeenten en ontwerpers in gesprek over de vraag hoe ontwerpkracht kan bijdragen aan dit vraagstuk?
  • Online ontspoord
    Het Rathenau Instituut deed onderzoek naar schadelijk en immoreel gedrag online. De auteurs van het rapport ‘Online ontspoord’ delen op deze bijeenkomst hun bevindingen en presenteren een classificatie van 22 fenomenen van online schadelijk en immoreel gedrag: van online informatiemanipulatie tot haat en zelfbeschadiging. Daarna gaan we in dialoog over welk gedrag online wenselijk en toelaatbaar is. Wat is er nodig om schadelijk en immoreel gedrag online tegen te gaan? Hoe kunnen bedrijven, organisaties, designers en andere wellicht verrassende partijen helpen om grip te krijgen op online schadelijk en immoreel gedrag? Enkele mooie voorbeeldprojecten zullen door de makers zelf ervaarbaar gemaakt worden.

We sluiten af met ‘I lick I click I bite I spit’ , een performance van Bianca Schick en een netwerkborrel.

Direct registreren

Eventgegevens

  • Datum: dinsdag 19 oktober 2021
  • Locatie: De Conferentie wordt gehouden in Entresol – Klokgebouw 50, 5617 AB Eindhoven. Dit is tevens het verzamelpunt voor de tour. 
  • Neem je ticket mee, dit is jouw entreebewijs
  • Dit evenement is toegankelijk na controle van de Corona QR-code en legitimatiebewijs. Dit op basis van de geldende coronaregels. 

Meer informatie

Heb je vragen? Mail dan naar wde@dutchdesignfoundation.com.

DDW conference Embassy of Safety 2019 - credits: Jeroen van der Wielen

Locaties

Entresol, Klokgebouw
Klokgebouw 50
5617 AB Eindhoven

Plan je route

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube