i
Aanmelden

Geïnteresseerd?

Registreer

Embassy of Safety conferentie

Wie de fout ingaat, krijgt straf. In Nederland is het de uitzondering op de regel dat de daders het goedmaken met de slachtoffers. Goedmaken is wel zo logisch, want mensen die zich bewust zijn van wat ze anderen hebben aangedaan en het weer met hen hebben goedgemaakt, gaan veel minder vaak opnieuw in de fout.

Type event Conference
Datum & tijd

26 Okt 2023 - 09:30 - 13:30

Locatie Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Safety
Event
Embassy of Safety conferentie
Onderdeel van Embassy of Safety

Daarnaast is de aanpak van criminaliteit steeds ingewikkelder geworden en kunnen we niet blijven doen wat we altijd deden. Daarom gaan wij in de Embassy of Safety op zoek naar meer manieren om het goed te maken én naar meer manieren van goed máken.

Programma:

09.30u – 10:00u – Inloop
10.00u – 13:00u – Plenaire sessie: Goedmaken en goed maken
13.00u – 13:30u – Netwerklunch

Wat kun je verwachten?

• In gesprek met Dick Schoof, secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
• Een ‘dader’ en een ‘slachtoffer’ zijn te gast. Het publiek kan hen vragen stellen onder begeleiding van Dwight van van de Vijver (Reclassering Nederland).
• Interactieve projectpresentaties van makers Emy Bensdorp (Reclassering Nederland), Hester Benedictus (Lees Simpel app), Hannah van Luttervelt (Afdeling Buitengewone Zaken), Nina Timmers (Dienst Justitiële Inrichtingen) en Myrthe Krepel (Social Designer).
• Panelgesprek met het Makerscollectief & gasten over ontwerpen voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Met sprekers Nadiye Çakir (ministerie van Justitie en
Veiligheid), Caroline Hummels Technische Universiteit Eindhoven) en Annemieke van der Laan (KPMG).
• “Wie maakt een goede overheid?” Gesproken column door Miriam van Staden (Programma Dialoog & Ethiek).

Locaties

Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube