Embassy Labs op DDW22

What if Lab en World Design Embassies slaan de handen ineen in de vorm van een aantal Embassy Labs. In deze labs ontwikkelen ontwerpers concepten die de visies van de Embassies in de praktijk testen. De Embassy Labs vormen een belangrijk onderdeel van het Embassy programma en worden ook gepresenteerd op Dutch Design Week 2022 (DDW) in oktober. Op deze pagina vind je een overzicht van alle lopende Embassy Labs. Dit zijn er twee vanuit de Embassy of Mobility en drie vanuit de Embassy of Safety.

Type Actueel
Gepubliceerd op 20 Oktober 2022
Onderdeel van Embassies: Mobility, Safety
Actueel
Embassy Labs op DDW22
Onderdeel van Embassies: Mobility, Safety

Third Office

In Embassy Lab: Uithuiswerkplekken ging Van Eijk & Van der Lubbe (VEVDL) aan de slag met de ontwerpvraag: Hoe faciliteren we goede werkplekken dichtbij huis waardoor forensen minder vervoersbewegingen hoeven te maken? Hun antwoord: Third Office! Een professionele omgeving, op fietsafstand van huis, met alle faciliteiten die je op kantoor hebt. In Embassy Lab ‘Uithuiswerkplekken’ verkent VEVDL de mogelijkheden van dit type werkplek. Ook deze resultaten vind je in de Embassy of Urban Mobility in Klokgebouw.

Groen voor blik

In Embassy Lab: Groen voor blik van de Embassy of Urban Mobility, verkent Studio 1:1 de mogelijkheden van een groenere binnenstad. Een (extra) tuin voor je huis, een groenere straat en een groenere buurt. Dat klinkt natuurlijk fantastisch. Maar wat heb jij er zelf voor over als het erop aankomt? Zou je bijvoorbeeld bereid zijn om jouw auto ergens anders te parkeren? Voor dit Embassy Lab werden de mogelijkheden getest in een Eindhovense wijk.

De uitkomsten vind je bij de Embassy of Urban Mobility in Klokgebouw.

WITTE WAS®, crimineel goed!

In Embassy Lab Cashback zoeken Taskforce-RIEC en provincie Noord-Brabant samen met Studio Sociaal Centraal nieuwe manieren voor het ‘teruggeven’ van ‘afgepakt’ crimineel geld en goederen. Hoe kunnen we dit op een positieve manier teruggegeven aan de gemeenschap? Kan dit bijvoorbeeld worden ingezet in criminaliteitsbestrijding en sociale versterking? Studio Sociaal Centraal presenteert WITTE WAS®, crimineel goed!, een collectie van afgepakte criminele goederen. Deze collectie wordt exclusief getoond en geveild aan de bezoekers van DDW. Bied op deze collectors items, en beslis mee waar het opgehaalde geld wordt teruggegeven aan de maatschappij. Als dat geen crimineel goede deal is!”

Dit lab vind je tijdens DDW in de Embassy of Safety in klokgebouw.

Lookback!

In Embassy Lab Jonge Aanwas gingen gemeente Amsterdam en ontwerpbureau Greenberry aan de slag met de vraag: Hoe kan het Online Basisteam op korte termijn en binnen de beperkingen van de wetgeving, zicht krijgen op de onlinewereld van jongeren? Het resultaat? LookBack, een interactieve tool die de samenwerking binnen het nog op te richten Online Basisteam stimuleert. Je vindt Lookback in de Embassy of Safety in klokgebouw.

Vanavond Niet

In Embassy Lab Jonge Aanwas ging ook De Nacht Club Academie aan de slag in het veiligheidsdomein, maar dan met gemeente Eindhoven. Jongeren laten lang niet iedereen toe in hun belevingswereld. Daar hebben ze vaak goede redenen voor. In het Embassy Lab Jonge Aanwas werkt De Nacht Club Academie volgens het aloude principe van de ‘uitsmijter’. Wie mag er wel in de club en wie niet? Met Vanavond niet creëren ze nieuwe ruimte – vaak in de avond en nacht – waarin bestaande manieren van doen die problemen in stand houden, doorbroken worden. Dit lab vind je in de Embassy of Safety in het klokgebouw.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube