What if Lab en World Design Embassies bundelen krachten in Embassy Labs

What if Lab en World Design Embassies slaan de handen ineen in de vorm van een aantal Embassy Labs. In deze labs ontwikkelen ontwerpers concepten die de visies van de Embassies in de praktijk testen. De Embassy Labs vormen een belangrijk onderdeel van het Embassy programma en worden ook gepresenteerd op Dutch Design Week (DDW) in oktober. De komende maanden starten er twee Embassy Labs vanuit de Embassy of Mobility en één vanuit de Embassy of Safety.

Type Topic
Datum 28 juni 2021
Onderdeel van Embassy of Mobility
Topic
What if Lab en World Design Embassies bundelen krachten in Embassy Labs
Onderdeel van Embassy of Mobility

Embassy Lab: De 15-minuten stad

Mobiliteit is een noodzaak, geen doel. Het concept van de 15-minuten stad wordt in grote steden zoals Parijs en Sydney al in de praktijk gebracht om de leefbaarheid van de stad te verbeteren. De 15-minuten stad is zo is ingericht, dat alle noodzakelijke faciliteiten binnen 15 minuten te voet of per fiets bereikbaar zijn. Denk hierbij aan supermarkten, sportfaciliteiten, gezondheidszorg, onderwijs, recreatie, werklocaties etc.. Maar wat betekent dit precies voor de inrichting van de openbare ruimte? En wat vinden inwoners belangrijk qua faciliteiten en inrichting van hun stad? Samen met een ontwerpstudio gaan we aan de slag met het ontwikkelen van een visie om te onderzoeken hoe in Eindhoven het concept van de 15-minuten stad kan worden gerealiseerd met nabijheid als uitgangspunt. Via visualisaties worden de ideeën voorgelegd aan bewoners (en bezoekers van DDW) om feedback en inzichten te verzamelen die straks in de praktijk kunnen worden toegepast. Met de uitkomsten van de inventarisatie en experimenten ontwikkelen we het nieuwe perspectief verder. Hoe gaan we de 15 minuten stad effectief op grote schaal inrichten binnen de huidige infrastructuur?

Embassy Lab: Groen voor blik

In het tweede Embassy Lab vanuit de Embassy of Mobility gaan ontwerpers aan de slag met een inventarisatie van de mogelijkheden rondom mobiliteit in een specifieke wijk in Eindhoven. Daar onderzoeken ze hoe mobiliteit kan bijdragen aan meer welzijn, verbinding en daarnaast juist een positieve bijdrage kan leveren aan het milieu in plaats van andersom.

Embassy Lab: Jonge aanwas

‘De jeugd is de toekomst’ is een uitspraak die je vaak voorbij hoort komen. In de praktijk ligt die toekomst voor veel van hen echter in de serieuze criminaliteit. Met name in de drugshandel. In ‘Embassy Lab: Jonge aanwas’ richten we ons op het ontwikkelen van repressieve en preventieve interventies om jongeren te beschermen voor deelname aan de serieuze criminaliteit.

Houd de website in de gaten voor de laatste updates over de Embassy Labs!

Embassy of Mobility PCA-STREAM
icon-arrow-thin icon-close-super-thin