i
Aanmelden

Wil je er live bij zijn? Meld je hier aan!

Registreer

WDE Talk: Hoe kunnen ontwerp en beleid samenkomen in het veiligheidsdomein?

De Embassy of Safety maakt de samenleving veiliger door het repertoire van creatieve makers, zoals ontwerpers, in te zetten. Aanvullend aan veiligheidsprofessionals die op traditionele manieren werken, zijn creatieve makers een welkome verrijking voor de aanpak van de grote veiligheidsopgaven van deze tijd zoals online criminaliteit, ondermijning en polarisatie

Type event Talk
Datum & tijd

3 Mar 2022 - 18:00 - 19:00

Locatie Virtual
Onderdeel van Embassy of Safety
Event
WDE Talk: Hoe kunnen ontwerp en beleid samenkomen in het veiligheidsdomein?
Onderdeel van Embassy of Safety

De veiligheidsmakers van de Embassy of Safety agenderen urgente onderwerpen om het bewustzijn voor deze risico’s te vergroten. Ze zijn nieuwsgierig en doen empathisch onderzoek om onderliggende mechanismen van vraagstukken te begrijpen. Ze doen nieuwe voorstellen en ontwerpen handelingsperspectieven om meer eigenaarschap bij anderen te stimuleren. De samenwerking tussen veiligheidsorganisaties onderling met (soms onverwachte) andere partijen zorgt voor vernieuwing in dit domein: Verrassende Veiligheid.

De veiligheidsmakers zijn niet allemaal ontwerper of kunstenaar. Steeds meer professionals die in dienst zijn bij het Openbaar Ministerie, de Politie of bij Reclassering Nederland, werken zelf ook op deze andere manier, of ze creëren ruimte voor creatieve makers in de organisatie.

Tafelgasten zijn:

Tabo Goudswaard – curator van de Embassy of Safety – vertelt waarom het repertoire van creatieve makers zo hard nodig is in deze tijd.
René Poort – Strategisch adviseur bij Reclassering Nederland – vindt dat het de hoogste tijd is dat Reclassering Nederland een Social Designer in dienst neemt.
– Wijkagent Lily Habra en Dorian Kingma en Myrthe Krepel van ontwerpstudio SMELT hebben ‘Ontwapens’ getest. Vanuit het programma Social Design Politie onderzochten zij welke eigen kwaliteiten en technieken agenten kunnen inzetten om een situatie te de-escaleren.
Klasien van de Zandschulp van affect lab won met het project ‘Good Neighbours’ de Dutch Design Award voor beste onderzoeksproject. Ontwerpstudio affect lab laat zien dat het gebruik van huiselijke surveillance technologieën en sociale profilering in appgroepen leidt tot wantrouwen en een afname van het veiligheidsgevoel in wijken. Hoe kunnen we op basis van vertrouwen veilige en inclusieve wijken realiseren?

Kijk de talk hier terug!

Locaties

Virtual

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube