Via woorden naar daden

Via Woorden Naar Daden is een onderzoek naar de relatie tussen taal en (niet) handelen in de context van beleid maken. In deze workshop zetten we woorden om in instructies, met als doel deze daadwerkelijk uit te voeren. 

Type Project
Onderdeel van Embassy of Safety
Project
Via woorden naar daden
Onderdeel van Embassy of Safety

Wanneer we iets niet volledig begrijpen, wordt onze taal soms wollig. In politiek gevoelige situaties wordt onze taal vaak verhullend. En terwijl we zo zorgvuldig de juiste woorden kiezen, vergeten we dat deze woorden moeten leiden tot daden. Taal kan dan in de plaats komen van actie. 

Met Via woorden naar daden wil Krepel de taal binnen de wereld van beleidsvorming weer terugbrengen naar waar het voor bedoeld is: betekenis creëren en aanzetten tot handelen. Komend jaar worden gemaakte instructies en beeldmateriaal van de uitvoering van deze instructies gebundeld in een publicatie.

Ben je een beleidsmaker en wil je meedoen aan dit project? Neem contact op via myrthe@smeltsmelt.nl, of bezoek de website.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube