Weerbaarheid ondernemers in het buitenland

De buurman die wiet verbouwt, drugslabs in lege schuren of dumpingen van chemisch drugsafval in de natuur: het zijn allemaal vormen van ondermijnende criminaliteit die soms dichterbij zijn dan we denken. Dit is een maatschappelijk probleem dat ons allemaal aangaat. Ook het Brabantse platteland is aantrekkelijk voor criminelen. Meer dan ooit tevoren. Hoe kunnen we samen de kwetsbaarheid van ondernemers verminderen?

Type Project
Onderdeel van Embassy of Safety
Project
Weerbaarheid ondernemers in het buitenland
Onderdeel van Embassy of Safety

Door ondernemers passende handelingsperspectieven te bieden, zetten we ons in voor een vitaal en veilig platteland. Dit kan variëren van het slopen van stallen tot het veilig verhuren van leegstaande ruimten. En door creatief te denken, kunnen er nog meer mogelijkheden ontstaan, zoals wandelroutes, pleisterplaatsen of toekomstbestendige moestuinen. De belangrijkste vraag is: wat willen ondernemers zelf?

Doel is om met de input van ondernemers alternatieve verdienmodellen te ontwikkelen, of om een aanpak te vinden waarmee ondernemers op het platteland zelf tot nieuwe ideeën kunnen komen. De provincie Noord-Brabant, Platform Veilig Ondernemen en ZLTO werken hier samen aan. 

Project door: Provincie Noord-Brabant, Platform Veilig Ondernemen, ZLTO

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube