i
Tickets

Zien we je daar?

Bestel tickets

Embassy of Safety conferentie

In de Embassy maken we vertrouwen en vertrouwen we op makers. Vertrouwen is belangrijk voor een goed functionerende samenleving. In een samenleving waarin mensen elkaar vertrouwen, wordt meer samengewerkt en helpen mensen elkaar eerder. Wat weer zorgt voor een goed sociaal-cultureel klimaat en een goed functionerende economie. Het versterken van het vertrouwen is “key” bij veel veiligheidsvraagstukken, zoals online criminaliteit, ondermijning en polarisatie. Tijdens Dutch Design Week 2022 laat de Embassy zien hoe de samenleving veiliger wordt door te vertrouwen op maakkracht.

Type event Conference
Datum & tijd

26 Okt 2022 - 09:30 - 13:00

Locatie Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven
Onderdeel van Embassy of Safety
Event
Embassy of Safety conferentie
Onderdeel van Embassy of Safety

In de Embassy of Safety werken we met z’n allen als makers van een veilige samenleving. Wij geloven dat verandering binnenin mensen, vanuit een gevoel van eigenaarschap, moet plaatsvinden. Alleen dan kunnen we voor systemische verandering en een veilige samenleving zorgen. Wij zijn als veiligheidsmakers niet allemaal ontwerper of kunstenaar. Juist ook als professionals in dienst bij de veiligheidsorganisaties geloven we dat we een andere omgang met veiligheidsvraagstukken mogelijk kunnen maken.

Wat kun je verwachten?

In de conferentie onderzoeken we de ethische dilemma’s van online content. Waar ligt de grens van wat we toelaatbaar vinden? Hoe kun je samenwerken, zonder de wet op privacy te overtreden. Wanneer moet je ingrijpen? Hoe kun je afgepakte goederen en geld van criminelen op een betekenisvolle manier teruggeven aan de samenleving? Tussen andersdenkenden en ook in de verhouding tussen politie en burger zien we toenemende polarisatie en verharding in de maatschappij. Hoe kan dat worden tegengegaan? Welke omstandigheden zijn nodig voor een vruchtbare samenwerking tussen ontwerpers en veiligheidsprofessionals? Hoe kan er meer ruimte hiervoor gecreëerd worden in de systemische wereld van veiligheidsorganisaties?

Tijdens deze conferentie zijn de makers van diverse organisaties aan het woord. Ze enthousiasmeren met inspirerende ontwerpprojecten, delen inzichten uit wetenschappelijk onderzoek, vertellen over werkende mechanismen en gaan met elkaar en de zaal het gesprek aan over het makerschap. Met bijdragen van: Danish Design Center, Vereniging Nederlandse Gemeenten, SIDN fonds, Greenberry, Gemeente Amsterdam, Civinc, Atelier Yuri Veerman, Social Design Politie, Studio Sociaal Centraal, Provincie Noord Brabant, Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland, TUDelft, Ministerie van Justitie en Veiligheid, Reclassering NL, het Openbaar Ministerie en andere makers uit de veiligheidssector. Tabo Goudswaard, curator van de Embassy modereert het gesprek.

Programma

Opening conferentie door Jeroen Dijsselbloem, burgemeester van Eindhoven.

09:30 uur – Inloop
10:00 uur – Start conferentie
12:00 uur – Netwerklunch

 

Locaties

Natlab
Kastanjelaan 500
5616 LZ Eindhoven

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube