Een primeur: Reclassering Nederland zoekt social designer voor vaste aanstelling

Reclassering Nederland, partner van de Embassy of Safety, heeft een vacature uitgezet voor een social designer die zich sterk maakt voor een veilige en inclusieve samenleving. Een belangrijke stap in de vaste positionering van ontwerpend denken binnen maatschappelijke organisaties.

Type Actueel
Gepubliceerd op 10 maart 2022
Onderdeel van Embassy of Safety
Actueel
Een primeur: Reclassering Nederland zoekt social designer voor vaste aanstelling
Onderdeel van Embassy of Safety

In de WDE Talk van de Embassy of Safety kondigde René Poort van Reclassering Nederland het al aan; social designers moeten systemisch betrokken worden bij maatschappelijke vraagstukken. De inzet van ontwerpend denken leidt tot nieuwe inzichten en onverwachte invalshoeken. Ontwerpers begeven zich buiten de gebaande paden, iets wat veel organisaties niet eigen is. Vanuit hun ongeremde nieuwsgierigheid, doortastendheid en brede (creatieve) gereedschapskist, beschikken ze over de capaciteiten om de boel eens flink op te schudden. ‘’Ontwerpers blijven vragen tot ze de bodem bereikt hebben,’’ licht Poort toe.

Als World Design Embassies staan we voor het betrekken van ontwerpers en het inzetten van ontwerpend denken bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Dat dit inmiddels wordt erkent binnen grote, maatschappelijke organisaties, zoals Reclassering Nederland, is hiervan een mooie bevestiging. We zijn trots dat de samenwerking met WDE hier mede toe heeft aangezet.

Benieuwd naar de vacature? Of ken je iemand die hier geschikt voor is? Lees hier meer.

chapter-arrow icon-arrow-down icon-arrow-short icon-arrow-thin icon-close-super-thin icon-play icon-social-facebook icon-social-instagram icon-social-linkedin icon-social-twitter icon-social-youtube